Mark Meijer uit Kerkrade op plek zes CDA kandidatenlijst

Ondernemer Mark Meijer, fractievoorzitter in de gemeenteraad van Kerkrade staat op plek zes op de kandidatenlijst van het CDA voor de Provinciale Statenverkiezingen. Meijer maakte in 2020 zijn comeback in de gemeentepolitiek nadat hij van 2014 tot 2018 al raadslid was.  ‘Mark laat in Kerkrade zien dat het CDA het verschil maakt. Dat willen we in maart opnieuw doen’  aldus vicevoorzitter Jos Teeuwen.

Daarnaast staan oud-wethouder Peter Thomas (39) en oud-Statenlid Harold Schroeder (46) uit Kerkrade op de CDA-lijst in de kieskring Zuid-Limburg.

Eerder koos CDA Limburg Michael Theuns uit Beek als jonge nieuwe lijsttrekker voor de verkiezingen in maart. ‘Michael is de aangewezen persoon om het verhaal van CDA Limburg opnieuw vorm en inhoud te geven,’ duidde voorzitter Harold Schroeder destijds.

Oud-Gouverneur Theo Bovens uit Maastricht is de opvallende lijstduwer voor het CDA. Bovens was van 2011 tot 2021 Gouverneur van Limburg. Tevens is hij lijsttrekker voor de Eerste Kamerverkiezingen in mei 2023. In totaal staan er 72 mensen op de kandidatenlijsten.

Op 17 december wordt de kandidatenlijst definitief vastgesteld door de provinciale Algemene Ledenvergadering.

Geef een reactie