Kerststad Valkenburg beste Europese kerstbestemming in 2022?

Ben je er ook trots op dat Kerststad Valkenburg zichzelf ieder jaar verder ontwikkelt als ‘uniek kerstevenement’ voor liefhebbers binnen en buiten de regio? Met dit jaar ook nieuwe trekpleisters zoals de kerstwandelingen buiten het centrum? Na te zijn uitgeroepen tot beste kerstbestemming van Nederland, is Valkenburg a/d Geul nu zelfs genomineerd om Europese kerstbestemming van het jaar te worden. Stem je met ons mee om de titel naar Nederland te halen? Nog tot en met 8 januari 2023 kun je ook zelf de magie van Kerststad Valkenburg komen ervaren. Laat je op doordeweekse dagen betoveren door alle nieuwe kerstverlichting in het centrum en kom in het weekend bijvoorbeeld de nieuwe kribkeswandelingen lopen.

 Stemmen

Tot 8 december kun je stemmen op Valkenburg als beste Europese kerstbestemming van Europa. Valkenburg staat tussen grote steden zoals Praag, Wenen en Madrid. Stemmen kan via www.christmas.ebdest.in.

 Trekpleisters buiten het centrum (ideaal voor het weekend)

Buiten het centrum, laten inwoners hun unieke kerststallen bewonderen op tal van kribkesroutes. Nieuw dit jaar is de kerstkribkeswandeling in Sibbe-IJzeren én in Broekhem & Houthem St. Gerlach, als aanvulling op de al bestaande kribkeswandeling in Schin op Geul. Maar ook in Gemeente Gulpen-Wittem, Gemeente Beekdaelen, gemeente Simpelveld en in Gemeente Sittard-Geleen zijn creatieve kribkes en kerstgroepen en -stallen te bewonderen. Kijk voor een volledig overzicht op visitzuidlimburg.nl/kribkes. De Kribkeswandelingen zijn te lopen tussen 6 december 2022 en 6 januari 2023.

 

Trekpleisters in het centrum (ideaal voor doordeweekse dagen)

De 2022-editie van de Landal Christmas Parade is extra feestelijk. De kerstparade trekt dit jaar namelijk voor de vijftiende keer door de straten van het historische centrum van Valkenburg. Tip: spot hier Prof. Dr. Falckenstein als de onmisbare hulp van de drukke Kerstman. Speciaal voor de kerst maakte MergelRijk drie nieuwe 3D-schilderingen in kerstsfeer, kom het zelf bekijken en plan je bezoek. Kijk voor alle boven- en ondergrondse belevingen zoals de kerstmarkten en -wandelingen, WinterWonderland en het Sprookjesbos op https://www.kerststadvalkenburg.nl/.

Tickets & bereikbaarheid . Plan je bezoek aan Kerststad Valkenburg vooraf en tijdig om rijen en teleurstelling te voorkomen. Tickets van de verschillende activiteiten zijn nu al online verkrijgbaar via www.kerststadvalkenburg.nl/tickets. Met het openbaar vervoer is Valkenburg goed bereikbaar met de treinen van Arriva. Voor slechts 5 euro koop je voucher waarmee je met 1 volwassene en 1 kind van en naar Kerststad Valkenburg reist. Kom je toch met de auto? Bereid je bezoek dan extra goed voor en koop vooraf uw parkeerticket voor verschillende weekenden in december (9/12 – 11/12 & 16/12 – 18/12) en tijdens de kerstvakantie (23/12 – 30/12). Wil je genieten van meer rust en ruimte tijdens je bezoek aan Kerststad Valkenburg? Breng dan een bezoek op een doordeweekse dag.

Foto Visit Zuid-Limburg

Geef een reactie