In de laatste thuiswedstrijd van 2022 kwam SV Brunssum op bezoek. De gasten hadden vorig jaar in de 4e klasse C de nacompetitie behaald en werden daarin in de ronde voor ons slachtoffer van Maasgouw. Dit jaar gaat het vooralsnog wat minder met 3 overwinningen en 6 nederlagen.
Er wordt veel gescoord maar men moest ook al vaak vissen met doelsaldo 22-23. We begonnen goed aan de wedstrijd met een vroege goal. De buitenspelval klopte voor geen meter.
Jesper Senden stak de bal goed door het midden op Justin Mullenders en die plaatste de bal rustig en beheerst in de hoek: 1-0. Hierna kwam de wedstrijd wat meer in balans, loste Brunssum enkele schoten die Sander Smeets niet echt konden verontrusten en zelf verzuimden we gebruik te maken van de vele ruimte die er op de helft van de tegenstander ontstond.
Vlak voor rust hadden we geluk bij een beslissing van de scheidsrechter. Deze gaf helaas geen voordeel bij een veelbelovende aanval, maar Coen Schlösser knalde de toegekende vrije trap wel snoeihard in de bovenhoek voor de 2-0 vlak voor rust.
Na de pauze een Brunssum dat meer risico nam maar andermaal in de laatste fase net tekort kwam tegen ons defensief blok. Voorin kregen we wel nog diverse mogelijkheden. Een voorzet van Michel van Dinther na een actie over rechts werd door Luc Loozen aangenomen en net naast gevolleerd. Een steekbal van Michel op Bram Vrinzen na een combinatie tussen beiden leverde een schietkans op voor Bram maar helaas hielp het veld niet mee en schoot hij over.
Even later zette hij wel heel goed druk op de doelman en dat werd beloond. Na de balverovering draaide hij goed weg, gaf de bal voor het doel en Michel kon binnen tikken met de doelman uit beeld. Hierna nog een bal op de paal vanaf de achterlijn van Brunssum en een schot in de handen van de doelman van Lucas Hutschemaekers. Jochum Hamers mocht nog invallen voor Jesper Senden en maakte daarmee na een invalbeurt in de voorbereiding ook vandaag zijn officiële debuut op het eerste.
Volgende week tot slot voor dit kalenderjaar de uitwedstrijd bij Rood Groen LVC ’01 in Lemiers, andermaal om 14:00.
De zondag erop winterstop en dan hopen we allemaal de wk finale van Nederland te mogen bekijken om 16:00 uur

Door Michel van Dinther enArchiefFoto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Geef een reactie