Carnaval Eygelshoven

De KV Burgerlust 1924 staat in de startblokken voor het carnaval 2023. Zoals jullie al vele jaren van de Burgerlust gewend bent wordt “i Egelse” carnaval gevierd voor jong en oud. Zo zal begonnen worden met “Onger ós vrouwluuj” de Damenzietsoeng op zondag 22 januari. Een week later op zondag 29 januari is het “Vaderdag i Egelse”, de Herrenzietsoeng. Beide zittingen starten om 11:00 uur en de zaal het Socio Project is dan geopend vanaf 9:00 uur. Zorg dat je op tijd bent en geniet van een heerlijk bord spek & ei wat in de prijs is inbegrepen.

Nadat de dames en heren hun zitting erop hebben zitten is het de beurt aan de basisschool jeugd. De Kindercarnaval is op zondag 12 februari waarbij tevens de nieuwe Jeugdprins va Egelse zal worden geproclameerd. Wie zal ex Jeugdprins Yarno I Degens opvolgen? Aan wie mag hij nu na twee jaar de scepter aan zijn opvolger overdragen als heerser over de “Kling Vóttekletsjerkes”. De narrentempel het Socio Project is dan geopend vanaf 13:00 uur.

Op maandag 13 februari mogen de senioren zich gereed maken voor hun Seniorencarnaval. Het programma start om 19:30 uur en de zaal is geopend vanaf 18:00 uur.

Het kan niet op maar ook voor de jeugd gaat het op vrijdag 17 februari van start. De in verre omtrek bekende Koele Party gaat dan van start om 17:00 uur op het Horecaplein in Eygelshoven.

Bij alle evenementen gaat onze Prins Ralf I in de polonaise voorop gevolgd door een lange rij artiesten die voor de opperste stemming zullen zorgen tijdens de evenementen. Meer informatie over de zittingen en artiesten raadpleeg daarvoor het Programma op de website van de Burgerlust www.burgerlust.nl

Zaterdag 18 februari is iedereen van harte uitgenodigd om de Prinsen va Egelse vanaf 20:30 uur in het Socio Project te feliciteren. Voor wat betreft de dinsdag staat Egelse Sjoenkelt 2.0 op het programma. Meer hierover, volg daarvoor ook de website of de facebook pagina van de KV Burgerlust.

Tekst & Foto: KV Burgerlust

Geef een reactie