Week van Gebed voor de Eenheid van de Christenen; kanselruil in Wittem

Van 15 tot en met 22 januari 2023 is de jaarlijkse Week van Gebed voor de Eenheid van de Christenen. Het thema is dit jaar uitgewerkt door de kerken uit Minesota in de Verenigde Staten. Zij hebben een boekje samengesteld met voor elke dag in deze gebedsweek een schiftlezing, overweging en gebed. (Dit boekje is onder andere verkrijgbaar bij de Raad van Kerken in Nederland). Het thema is gekozen uit de profeet Jesaja: ‘Leer goed te doen; zoek het recht, houd tirannen in toom, kom op voor wezen, sta weduwen bij’ (Jesaja hfst 1, vers 17), of kort samengevat: ‘doe goed, zoek recht’. 

In het kader van de Week voor de Eenheid is er in het weekend van 14/15 januari kanselruil met de Protestantse Gemeente Maas-Heuvelland. Emeritus predikant Joen Drost preekt op zaterdagavond in Wittem en pastor Marianne Debets preekt op zondagmorgen in de protestanse kerk in Gulpen. Op dinsdag 3 januari (13.00-15.00 uur) worden beide vieringen voorbereid. U bent hartelijk welkom om aan deze voorbereidingsbijeenkomst mee te doen. Speciale kennis is niet vereist. Interesse is genoeg. Wel graag van tevoren opgeven: 043 4501741

Tekst en foto: Klooster Wittem

Geef een reactie