Stichting De Positieve Stad én Gemeente Heerlen hebben samen met lokale cultuurmakers en bewoners van de Heerlense wijk Heksenberg een buitenexpositie gerealiseerd in project Heksenberg, -iedereen voor elkaar.

Stichting De Positieve Stad is eind 2021 gestart met project Heksenberg, iedereen voor elkaar. Een sociaal-cultureel project voor alle bewoners van de wijk Heksenberg, van jong tot oud, met en zonder beperking, om samen uit te dragen dat iedereen zich welkom en thuis mag voelen in de wijk. 

Tijdens het project hebben verschillende activiteiten plaatsgevonden waar een diverse groep bewoners aan heeft deelgenomen. Tijdens de activiteiten hebben persoonlijke verhalen en gedachten van de bewoners voorop gestaan: Er is gesproken over wat er nodig is om iedereen zich welkom en thuis te laten voelen in de buurt; over waar men trots op is en wat er beter kan; en bewoners met een beperking hebben persoonlijke verhalen gedeeld over sociale en fysieke barrières. 

De verhalen van de bewoners hebben gezorgd voor inspiratie tijdens creatieve workshops, waarbij met de deskundige begeleiding van dichter Jidske van de Klundert en fotograaf Michel Kosmann poëzie en fotografie is gemaakt. 

Samen met de bewoners zijn de resultaten van de workshops verwerkt tot een duurzame en blijvende wandelroute met expositie in de buitenruimte, waarin de nadruk ligt op het vormen van een warme, begripvolle buurt en trotsgevoelens over de wijk. 

Op zaterdag 4 februari van 13.00 uur tot 15.00 uur vindt de officiële opening van het project plaats in Gemeenschapshuis Heksenberg. Samen met de creatieve makers, buurtbewoners en wethouder Peter van Zutphen wordt er uitleg gegeven over de totstandkoming van het project, evenals over het eindresultaat.

Het project is financieel ondersteund door Gemeente Heerlen en VSB Fonds. Ook is er samengewerkt met partners als Buurtlunch Heksenberg, Buurtsteun Heksenberg, De Zonnebloem en Cliëntenraad Gehandicapten Heerlen.

Tekst: De Positieve Stad ( Sidney Van den Berg) 

Foto’s: Michel Kosmann

Geef een reactie