Sjpasseberg/Heksenberg, tijdens een overweldigend jeugdevenement, verrast met een jeugdprinsenpaar

Ongelofelijk, maar waar. Na de organisatie van een geweldig verlopen installatie/proclamatie evenement van haar nieuwe grote prins Dean (Falize) zaterdag 14 januari jl. welke eigenlijk zijn weerga niet kende, presteerde amper een week later D’r Heksenbergse Vasteloavends Verein, in samenwerking met Basisschool Gerardus-Majella, afgelopen zondag 22 januari, andermaal weer een groots carnavalsevenement. Ditmaal betrof het dan een overweldigend jeugdevenement in het Sjpasshoes (Gemeenschapshuis) de locatie waar het, ook op carnavalsgebied, goed toeven is. Een beter bewijs hiervoor werd dan ook duidelijk waargemaakt betreffende wederom een drukte van belang, c.q. de aanwezigheid van carnavalisten zowel jong als oud. Bovendien gaven ook diverse aanwezige carnavalsverenigingen blijk van hun belangstelling voor het Sjpassebergse Vasteloavends walhalla. Natuurlijk heerste er, in een kleurrijke ambiance, een geweldige sfeer mede ook door de stemmingsvolle muzikale inbreng van Dj Paul Heuts en duo Toujour   

                                                                                                                                    

De aanwezigheid van alle aanwezigen had dan uiteraard ook een tweedelig doel en wel als eerste de abdicatie van jeugdprins Youri 1e (Franssen) en vervolgens de presentatie en installatie/proclamatie van een opvolger/ opvolgster of wellicht een duo of zelfs een Dreigestirn. De nieuwsgierigheid daartoe was dan ook van een hoog gehalte en het geduld van de bekendmaking werd dan ook danig op de proef gesteld. Dus…..nog even afwachten.

Onder de uitstekende presentatie van president Wiel Nuij, bijgestaan door Vivianne werd eerst nog met grote weemoed afscheid genomen van nog regerende jeugdprins Youri (Franssen). Dit had immers een bijzondere status omdat hij, door de coronapandemie, in 2021 en 2022 niet kon aftreden en dus tot afgelopen zondag 22 januari moest wachten. Ondanks dit gegeven kan met een gerust hart aangegeven worden dat Youri een fantastische jeugdprins is geweest. Dit bleek dan ook overduidelijk tijdens zijn aftreden en waren dank en lofuitingen welverdiend. Natuurlijk gingen bij zijn abdicatie en tijdens zijn dankwoord de traantjes over zijn wangen biggelden. Emotioneel, maar heel begrijpelijk.

Vervolgens was het wachten op de komst van de opvolging van Youri. Onder begeleiding van alle leden van D’r Heksenbergse Vasteloavends Verein werd, evenals een week eerder bij grote prins Dean (Falize), het traditionele “heksenhuisje” binnen gebracht en voor het podium geplaatst. Wie zou nu in dat “heksenhuisje” in spanning zitten om zich bekend te mogen maken?  Door president Wiel Nuij en Vivianne werd de aftel procedure in gang gezet en toen het Heksenhuisdakje omhoog ging presenteerde zich, overigens voor de eerste maal in het bestaan van de “Verein”, onder een golf van een duidelijk waarneembaar enthousiasme een jeugdprinsenpaar in het Sjpasshoes. Het betrof dan jeugdprins Quin 1e (Jansen) en jeugdprinses Aimy 1e (Franssen). Vervolgens werd het nieuwe jeugdprinsenpaar geïnstalleerd. 

Saillant detail: het bleek overigens dat er veel overeenkomsten zijn tussen het nieuwe jeugdprinsenpaar en een liedje van de overbekende zanggroep Kartoesch opgericht in november1999. Zij wonnen immers in 2006 het LVK met het nummer “Dat zit bie os in de femilie”. Welnu, zowel opa Guus Mengelers (1980), vader Brain Jansen (2015) en oom Jarmo Mengelers (2018) zijn prins bij de Verein geweest. Terecht dus: “dat zit bie os in de femilie”.Ook  van toepassing voor jeugdprinses Aimy want ook haar vader, weliswaar niet bij de Verein, is prins geweest en volgt zij nu dus broer(tje) Youri op. Het nieuwe jeugdprinsenpaar geeft dan ook aan dat zij, samen met prins Dean 1e, raad van elf, de kinderen van de basisschool,

en alle Sjpassebergers er een te gekke tijd van maken. Ook nog aangeven dat, tijdens dit geweldige jeugd evenement, de overbekende Heerlense band Miserabel met rond 25 muzikanten de carnavalistische muzikale impact naar grote hoogte stuwde.

Proclamatie foto’s: Callie Steijaert en officiële foto jeugdprinsenpaar: Leon Smeets Voerendaal.

Geef een reactie