Maurice Verbunt maakt toch nog sportieve promotie

Maurice Verbunt gaat komend seizoen aan de slag als trainer-coach van de Brabantse derde divisionist Blauw Geel ’38 in Veghel. De oefenmeester uit Kerkrade die actueel bezig is aan zijn zes seizoen bij derde divisionist Groene ster, presteerde jarenlang fantastisch met de sterrendragers uit Heerlerheide. Kampioen in de hoofdklasse promotie naar de derde divisie. Beklijvende avonturen en successen tegen betaalde voetbalclubs in de KNVB-Beker. Verbunt werd genomineerd voor de Rinus Michels Award en andere prestigieuze prijzen. Na zijn aangekondigde afscheid in Heerlerheide eind dit seizoen was er in Limburg sportief gezien echter geen echt alternatief voor de ambitieuze Kerkradenaar. Met Blauw Geel ’38, actueel derde in de derde divisie, klassengenoot Groene Ster bekleedt er actueel de dertiende plek, heeft Verbunt nu alsnog een nieuwe grote uitdaging. 

Het zal echter ongetwijfeld ook een uitdaging worden om zijn werk als leraar in Langraaf en gezin te combineren met de nieuwe klus bij Blauw Geel ’38. De reisafstand Kerkrade-Veghel (127 km enkele reis) bedraagt 1 uur en 20 minuten. Drie trainingen per week de wedstrijdzondag en ook nog het begeleiden van de voetbalzonen die bij KVC Oranje en PSV in de jeugd voetballen. Het wordt een tour de force, maar het schrikt Maurice Verbunt niet af.   

 

Foto” Uit het archief van Lucho Carreno                     

Geef een reactie