Kerkrade krijgt na tien jaar zeer waarschijnlijk opnieuw volwaardig middelbaar onderwijs

Twee keer wees het ministerie van onderwijs de aanvraag van de gemeente Kerkrade af om voor de realisatie van het Martin Buber College. Het ministerie vond de plannen te onvoldragen. Maar Kerkrade gaf ook na de tweede afwijzing, in oktober, niet op. Nu heeft de Onderwijsinspectie alsnog groen licht gegeven voor de realisatie van het Martin Buber College in Kerkrade. Na het positieve advies van het adviesorgaan lijkt de verwachting gerechtvaardigd dat het ministerie dat advies overneemt. Minister Wiersma neemt voor 1 juni 2023 een definitief besluit.

Toen College Rolduc tien jaar geleden de deuren moest sluiten verdween middelbaar onderwijs goeddeels uit Kerkrade. Alleen vmbo-scholieren konden nog onderwijs in de klankstad volgen. Havo- en vwo-leerlingen moesten toen voor middelbaar onderwijs naar scholen in Landgraaf of Heerlen.  Met het Martin Buber, een onderwijsvorm voor alle niveaus, en een school voor maximaal 600 leerlingen en een hoofdlocatie in de stad, blaast Kerkrade zichzelf nieuw leven in.     

Foto: Gemeente Kerkrade

Geef een reactie