Hoofdmenu

Amateurderby in Kerkrade

Zondag is het weer derbydag. Wij doelen hiermee op het duel tussen FC Kerkrade-West en KVC Oranje. Beide ploegen hebben een moeilijke eerste seizoenshelft achter de rug. FC Kerkrade-West is op de ranglijst van 3B hekkensluiter en vecht nadrukkelijk tegen degradatie. KVC Oranje speelde vorig seizoen nog om promotie, maar ook die ploeg, van trainer Paul van Putten, kent nu zo haar problemen. Er wordt veel gelijkgespeeld, weinig verloren, maar ook weinig gewonnen. Gevolg is een bescheiden achtste plek op de ranglijst. En omdat de onderste vijf teams in aanmerking komen voor degradatie zijn er dus ook in Bleijerheide redenen tot zorg.

We mogen in ieder geval een spannende pot voetbal verwachten. Eerder, bij de ouverture van de nu lopende voetbaljaargang, werd in het in Bleijerheide 0-0, een uitslag waar beide team zondag weinig voldoening aan zullen overhouden. De derby tussen beide teams kent een rijke historie en leverde vaak een spektakelstuk op. Een aanrader dus. Niet altijd, wel meestal. Daar komt als extraatje bij de huidig KVC-trainer Paul van Putten komend seizoen in West als oefenmeester aan het roer zal staan.

Enkele (kilo)meters verderop is zondag, om 12.15 uur, de derby tussen Roda JC en MVV. Dus wat let de bezoekers aan die wedstrijd om rond de klok van twee een korte oversteek te maken naar het complex van FC Kerkrade-West. Die club en KVC Oranje heten u in ieder geval graag welkom, zondag om 14.30 uur. 

Tekst Werner Nijssen (KVC Oranje)

Foto: Uit het archief van Lucho Carreno