Hoofdmenu

Jeugdprinsen en -prinsessen uit Parkstad op de foto

Het is een vaste traditie dat voorafgaand aan de vastelaovend de prinsen en prinsessen uit Parkstad op de foto gaan. Voor de vijfde keer is die groepsfoto nu ook voor de jonkheedsprinsen en -prinsessen gemaakt afgelopen zondag 5 februari gemaakt ondanks kou en lichte regen. Nu na twee jaar corona-ellende is de draad op initiatief van Guus van der Nat weer opgepakt. 

Met medewerking van de Heerlense carnavalsvereniging De Winkbülle is de groepsfoto mogelijk gemaakt. Op de Blauw Sjuut poseerden maar liefst 35 jeugdprinsen, jeugdprinsessen en bloemenmeisjes van 17 carnavalsverenigingen uit de Parkstad Limburg. Daarmee willen ze laten zien dat de jeugdcarnaval in Parkstad ook na corona nog steeds groeit en bloeit. En het zijn stuk voor stuk echte carnavalisten, want zij trotseerden de kou en lichte regen.

Op de foto staan van H.V.V. de Winkbülle: jeugdprins Thijs 1 en adjudant Ivo, CV de Beeren Beersdal: jeugdprins Brandon 1, D’r Heksenbergse Vasteloavends Verein: jeugdprins Quinn en jeugdprinses Aimy 1, JCV Gebrook Hoensbroek: jeugdprinses Bo I, CV de Vlavreters Welten: jeugdprins Lucas I, bloemenmeisje Liv, Schaesbergse Vastelaovend Verein: jeugdprins Lucas I, JCV de Jong Ströpere, Ubachsberg: jeugdprins Ruben I en jeugdprinses Jasmijn I, VV de Eekheuëre Eikenderveld: jeugdprins Dylan I en bloemenmeisje Zoë, VV De Parkstad Böck: jeugdprinses Femke I en adjudante Nienke, BVV Kalk aan de Books Bocholz.: jeugdprins Sjo I en jeugdprinses Lotte I, JCV de Naate Voerendaal: jeugdprins Quintin I en jeugdprinses Sofie, CV de Keescheknup Bingelrade/Bèngelder: jeugdprins Yves 1 en jeugdprinses Sterre, JCV de Pannesjop: jeugdprins Ryan I en jeugdprinses Lama I, JCV de Wuifkes Ransdaal: jeugdprins Arwen I, jeugdprinses Karlijn I, freule Lize en jonker Jesse, CV de Droepnaze, Vaesrade/Voasje: jeugdprins Jordy I en jeugdprinses Tess I, , CV Carboon en D.G. de Boontjes Heerlerheide: jeugdprins Justin I, , CV De Sjepene uit Oirsbeek: jeugdprins Xavi II, jeugdprinses Sophie I en hun adjudanten Fleur en Noortje, VV de Geete uit Landgraaf: Dylan I.

Helaas konden er enkele verenigingen wegens ander verplichtingen niet bij zijn.