Hoofdmenu

Genieten geblazen tijdens Van en Vuur d’r Sjpasseberg 2023 Superavond gegarandeerd door optredens van “Dorpse artiesten”

Na de door de corona pandemie verplichte carnavalsactiviteiten pauze kon gelukkig het carnavalsseizoen 2022-2023, vanaf de traditionele “elfde van de elfde” (11 november 2022) weer normaal doorgaan. Dit uiteraard tot grote tevredenheid van alle rechtgeaarde carnavalisten en ook iedereen die carnaval een warm hart toedragen. Onder genoemde activiteiten die weer doorgang vonden en vinden behoort ongetwijfeld ook het lucratieve “Dorpse artiesten programma” in de carnavalswalhalla in de wijk Heksenberg-Heerlen, welke wijknaam van 11 november tot Aswoensdag omgedoopt is tot Sjpasseberg, Komende zaterdag 18 februari staat  het Sjpashoes (Gemeenschapshuis Hei Grindelweg ), zowel in de middaguren evenals ’s avonds, geheel in het teken van de uitvoering van het jeugd- en senioren dorpse “artiesten”-programma genaamd: Van en Vuur d’r Sjpasseberg.                 

De senioren uitvoering, overigens de 25e editie, staat voor de 24e keer onder presentatie van Callie Steijaert (hoofd en eindredacteur van ParkstadActueel).“Van en Vuur voor kids wordt komende zaterdagmiddag voor de tweede maal gehouden en belooft ook een leuke middag te worden. Dus…wie wordt de tweede winnaar van deze Van & Vuur Kidsuitvoering en neemt de beschikbare wisselbeker in ontvangst?

Zowel ‘s middags als ’s avonds zijn uiteraard aanwezig D’r Heksenbergse Vasteloavends Verein met prins Dean 1e en natuurlijk ook het jeugdprinsenpaar jeugdprins Quinn 1e (Jansen) en jeugdprinses Aimy 1e (Franssen). De muzikale omlijsting berust bij D.J Paul Heuts muzikaal zeer bekend in deze regio. Overigens is ook  het seizoenmotto “Led….Op, veer zette Sjpasseberg op ziene kop” zeker van toepassing voor deze uitvoering Van en Vuur D’r Sjpasseberg 2023, zowel bij de jeugd-evenals de senioren.                                           

Overigens is Van & Vuur D’r Sjpasseberg senioren al decennia het feest voor alle Sjpassebergers op carnavalszaterdag, v.h. nog op de vrijdagavond. De inzet van de senioren uitvoering, start om 20.11 uur (zaal open 19.00 uur), betreft uiteraard ook het in bezit krijgen van de hoofdprijs, bestaande uit de Van en Vuur d’r Sjpasseberg wisseltrofee. Als de voortekenen niet bedriegen staat Sjpasseberg weer een (gratis toegankelijke) daverende senioren editie te wachten. Er wacht alle aanwezige carnavalsvierders weer geweldige dorps getinte spetterende optredens. Zij dragen er zorg voor dat “sjpass en plezier” de boventoon voert en daar gaat het toch om op deze carnavalszaterdag aan de vooravond van de traditiegetrouw zijnde Drie Dolle Dagen.

Na het openingswoord door president Wiel Nuij zal presentator Callie Steijaert verder het programma voor zijn rekening nemen. Samen met hem zullen de deelnemende artiesten gejureerd worden door Marco Custers en mevr. Anja Bor-Schonewille. Vervolgens zal in gezellige spanning genoten gaan worden van de gezellige optredens. Genoemde optredens worden gedaan door de Raad van Elf van de Verein-creatie The Voice, act van oud-prinsen, optreden van de heksen van Heksenberg, ook de dames van de Verein strijden mee voor de wisselbeker.  Bijzonder is ook het optreden van vrienden van prins Dean (Falize) –Ralf natuurlijk ook.  Ook Henry zal met zijn act “Vief veur Twelf” bijdragen aan het welslagen van deze editie, evenals (Joy) ook als vrienden van prins Dean. Na het laatste optreden gaat de onpartijdige jury in conclaaf om te bepalen wie de winnaar(s) zijn van de hoofdprijs, c.q. de wisselbeker. Na de bekendmaking en prijsuitreiking zal er nog een gezellige vasteloavendsfeer heersen en zal de winnaar of winnaars hun gewonnen wisselbeker zeker volop “koesteren”.

Foto: presentator Van en Vuur 2023: Callie Steijaert en logo Verein met prinsen.(Volgend nieuwsbericht) »