HOE HET BEGON:
De kapperszaak, toen nog aan de Akerstraat, was gelegen langs de route van de optocht in Kerkrade West.  De eerste vasteloavend (dat was in 1997) nodigde ik mijn klanten en vrienden uit om, onder het genot van een drankje, voor de zaak naar de optocht te kijken. Maar al snel kwam ik erachter dat een paar flessen drank niet voldoende waren. Dus elk jaar wat meer ingeslagen en zo werd ook het idee geboren om óók de groepen in de optocht een drankje aan te bieden. Als dankjewel voor alle moeite die ze er elk jaar weer instoppen om de toeschouwers te vermaken. Vanaf het derde jaar kwamen ook de sjpasskappellen WLVD en de Jeeteberger Highländer de sjtiemmoeng maken en zo onstond door de jaren heen het Armati Boese Festival. Sinds de verhuizing van de zaak naar de hoek Akerstraat/ Heerlenersteenweg wordt het feestje aan de rotonde Onderspekholz gevierd. De Jeeteberger speelden ook weer dit jaar voor de zaak en het geheel maakt het meer een beleving dan “gewoon” de optocht kijken. Een optocht trouwens die zichzelf élk jaar weer weet te overtreffen!  
Foto: Peter Trompetter Fotografie