Hoofdmenu

Egid van Houtem verlaat per 1 april Nederlands Mijnmuseum

Sinds 1 december 2022 is Egid van Houtem directeur van het Nederlands Mijnmuseum in Heerlen. Per 1 april 2023 heeft hij een nieuwe functie aanvaard als directeur van Bibliotheek Kerkrade e.o.

“Een vacature in de bibliotheeksector, die ik absoluut niet had zien aankomen. Waarschijnlijk had ik dan andere keuzes gemaakt.Mijn stap naar het Mijnmuseum was weloverwogen, ik zag er kansen, en was er met veel zin aan de slag. Toch kon ik het, ook na lang aarzelen, aan mezelf niet uitleggen om niet te reageren. 

Mijn interesse en liefde voor het verhaal van de mijngeschiedenis en de kansen die er liggen voor het Mijnmuseum om een spil te zijn in het culturele veld blijven bestaan. Het is niet makkelijk om van de gedreven groep werknemers en vrijwilligers afscheid te gaan nemen, maarsoms moet je je hart volgen. Hoe lastig dat kan zijnen hoe ongelegen dat ook moge komen. Ik wil me inzetten om deze overgang zo goed mogelijk te laten verlopen.”

De Raad van Toezicht van het Nederlands Mijnmuseum betreurt de keuze vanVanHoutemtemeer omdat hij, na een zorgvuldige selectie, pas recentelijk startte als nieuwe directeur van het NMM en zich de materie snel eigen heeft gemaakt. De RvT respecteert zijn stap en wenst hem veel succes in zijn nieuwe functie.

De RvT zal zich de komende periode beraden over de vacant gekomen positie.

tekst en foto : Nederlands Mijnmuseum