Ter afsluiting van de Boekenweek organiseert HuB. Kerkrade op vrijdag 17 maart van 18:00 – 00:30 uur een avondvullend programma rondom het Boekenweekthema: ‘Ik ben alles’. De activiteiten zijn, met uitzondering van de theatervoorstelling, gratis te bezoeken. 

Jazz & Poetry
Kunstenares Miriam Vleugels beschildert de HuB.piano, geïnspireerd door live muziek en het gesproken woord. Ook jazz combo TuneUp, stadsdichter Wim Heijmans en vrung zijn van de partij! Daarnaast zullen Loek van de Weijer, Maurice Hinzen, Lizette Colaris, Piet Nieuwenhuizen en Salima Senders gedichten ten gehore brengen. In het Nederlands, ons eigen dialect en in het Duits!

Dungeons & Dragons en Gamecave
Ook voor de jeugd is er van alles te doen. Zoals meespelen met het populaire fantasie rollenspel Dungeons & Dragons. Ook kun je de gamecave bezoeken met diverse media-activiteiten zoals spelen op de Xbox, Nintendo Switch, of gebruikmaken van een greenscreen, ringlights en fotostudio. Dit alles onder begeleiding van Milan van OfficialMilan Media.

Pyjama voorlezen
Kinderen tot 12 jaar kunnen mee op voorleesavontuur in pyjama of onesie. Er zijn drie voorleesmomenten (18:30 – 19:15 uur (4 – 6 jaar) 19:30 – 20:15 uur (7 – 9 jaar) 20:30 – 21:15 uur (10 – 12 jaar)

Boek presentatie Paniekboeket en workshop creatief schrijven van Mick Duschak 
Presentatie van het eerste boek van Mick Duschak: “Paniekboeket’. Aansluitend geeft hij een workshop creatief schrijven. 

Opening tentoonstelling ‘Stel jezelf voor’ van VISTA collega
De tentoonstelling laat mensen zien die laaggeletterd zijn en zich graag willen voorstellen aan bezoekers. Ze vertellen hun verhaal aan hen middels een QR-code op hun portret met daaraan gekoppeld een filmpje van zichzelf.

Voorstelling The Roy Orbison Story
In het theater is de musical te zien over country- en rocklegende Roy Orbison. Supertalent Barry Steel en friends wekken hem tot leven. Kaartjes via plt.nl 

Slotweekend expositie ‘Iedereen mag er zijn’ 
Expositie met portretten en verhalen van mensen die staan voor de diversiteit van onze samenleving naar leeftijd, geslacht, leefwijze en gender. 

Pendeldienst Stadtbücherei Herzogenrath en HuB.
Pendeldienst Huifkar Lei pendelt tussen de HuB. en Stadtbücherei Herzogenrath  in het kader van de samenwerking ‘Nacht der Bibliotheken’.

18:30 uur: Theaterplein Kerkrade – Stadtbücherei Herzogenrath
20:00 uur: Stadtbücherei Herzogenrath – Theaterplein Kerkrade
21:30 uur: Theaterplein Kerkrade – Stadtbücherei Herzogenrath
22:30 uur Stadtbücherei Herzogenrath – Theaterplein Kerkrad

De hele avond wordt opgeluisterd door diverse sing- en songwriters. 

Kijk voor meer informatie op  “http://www.bibliotheekkerkrade.nl
Tekst en foto: Bibliotheek Kerkrade