Hoofdmenu

Roda JC glijdt in besneeuwd Parkstad Limburg stadion met 1-2 onderuit tegen ‘Witte Leeuwen’

Na drie verloren wedstrijden zonder doelpunten was de opluchting na de 1-3 uitoverwinning op hekkensluiter Jong FC Utrecht groot bij Roda JC. Roda kon nog winnen en topscoorder Dylan Vente nog scoren. Vrijdagavond tegen Telstar was het echter weer het liedje van de wisselvalligheid. Roda JC bracht aanvallend te weinig en ging met 1-2 onderuit tegen Telstar een concurrent om de laatste play-off plek.

De Kerkradenaren begonnen voor de tweede wedstrijd op rij in een 5-3-2 systeem. Ook Telstar startte afwachtend. Na twintig minuten kwam Telstar op voorsprong. David Min scoorde met een strak schot in de korte hoek: 0-1. Roda JC optisch de bovenliggende partij (75 procent balbezit), creëerde in de eerste helft maar twee doelmogelijkheden. Sami Ouaissa zag zijn schot uit de draai gekeerd worden door Telstar-goalie Joey Houweling en Guus Joppen kopte vrijstaand naast. Kort voor de pauze mocht de Kerkradenaren doelman Roda doelman Moritz Nicolas danken. De goalie voorkwam met een prima redding de 0-2 van Min.

Na rust startte Roda furieus. Een schot van Ouaissa werd van de lijn gehaald door Thomas Oude Kotte. Maar het antwoord van Telstar volgende per kerende post. Nicolas hield zijn ploeg wederom op de been met een redding op een schot van Min, die de gevaarlijkste speler was aan de kant van de Witte Leeuwen. Roda JC trok opnieuw het initiatief naar zich toe. Terrence Douglas schoot naast en invaller Arjen van der Heide stuitte op doelman Houweling. Telstar was na in een counter opnieuw dichtbij de 0-2 via Christos Giousis.

Penalty

Zeven minuten voor tijd besliste Telstar alsnog de wedstrijd. Roda-aanvoerder Nils Röseler haalde de snelle Min neer en Christos Giousis benutte de aansluitende ‘pingel’ ijskoud: 1-2. In de slotminuten kreeg ook Roda een strafschop. Dylan Vente benutte: 1-2, maar de 2-2 zat er niet meer in.

Door de nederlaag zakt Roda JC van de tiende naar de dertiende plaats op de ranglijst. Het uitzicht op plek negen een play-off plaats is opnieuw afgenomen. Volgende week zondag speelt Roda JC de uitderby tegen VVV-Venlo.

Foto en Tekst: Peter Trompetter