Hoofdmenu

Team Parkstad Actueel feliciteert Callie Steijaert met zijn 80ste verjaardag

Voor ons het team/redactie van ParkstadActueel is het vandaag, zaterdag 11 maart 2023, een bijzondere dag.

Waarom?

Nou… Omdat onze hoofd/eindredacteur Callie Steijaert vandaag jarig is. En niet zomaar een verjaardag. Maar zijn 80ste verjaardag. Wij feliciteren hem daarom van harte en zetten hem graag hier in het zonnetje. Wat zijn wij ontzettend trots op Callie die al vele jaren redactioneel verbonden is aan Parkstad Actueel. Callie stond op hele goede voet met onze onlangs overleden( 15-december 2022) vader Lucho Carreno. Wij weten ook hoeveel Lucho zijn maatje Callie waardeerde.

Voor Callie is het overlijden van onze vader Lucho een zware slag. Enkele uren voor de dood van Lucho sprak Callie nog met hem aan de telefoon. Lucho vroeg aan Callie of hij Parkstad Actueel samen met mij ( dochter van Lucho) Parkstad Actueel wilde voortzetten. Het overlijden van mijn vader is voor Callie nog steeds moeilijk te accepteren. Het blijft moeilijk om dit verlies te ervaren. Het verdriet is aanwezig. Callie beloofde aan onze vader zich redactioneel te blijven inzetten voor Parkstad Actueel en ons te ondersteunen zodat wij samen, -dit voor Lucho, -vriend en vader ) kunnen voortzetten. Parkstad Actueel is het spreekwoordelijk “kindje van Lucho. Met deze gedachten en als vriend van Lucho zet Callie zich hier met veel liefde voor in.

Callie is buiten zijn werk voor PA al meer dan 60 jaar werkend als journalist. Beginnend op zijn 14e schreef hij artikelen voor de voormalige O.N Post. Later was hij jarenlang betrokken bij de weekbladen de Nieuwsklepper, Weekblad Parkstad en vanaf 2006 bi Heerlerheide Boulevard. Hij maakte redactioneel jubileumbladen, voetbalclubbladen, wijkbladen en feestgidsen (Harmonie, Fides, Edelweiss en Vrouwenbond). In 1963 was hij zelfs prinscarnaval in Heksenberg/C.V. de Heksebesseme. Ook was hij 20 seizoenen omroeper/stadionspeaker bij voetbal vereniging RKVV Heksenberg en was ook ruim 20 jaar betrokken bij Stichting Wijkraad Heksenberg/Pronsebroek. Ook leidde hij in Heksenberg regelmatig recepties. Onlangs presenteerde hij voor de 24e keer de dorpse artiestenavond Van en Vuur d’r Sjpasseberg. In 2005 kreeg hij voor al zijn verdiensten een Koninklijke onderscheiding opgespeld door voormalig Heerlens burgemeester Antoine Gresel.

Wat een prachtige journalistieke loopbaan. Parkstad Actueel hoopt dat Callie nog lang bij ons blijft werken als hoofdredacteur en journalist. Hij mag dan wel 80jaar zijn geworden. Kwa geest en mindset is hij ontzettend jong.

 

Lieve Callie. Wij zijn jou ontzettend dankbaar. Feliciteren je van harte en weten zeker dat Lucho waar die nu ook is, – je knipoogt en je een fijne verjaardag toewenst.