Hoofdmenu

Hekkensluiter Sporting Heerlen wint overtuigend bij vv Eijsden

Eijsden – Nadat Sporting Heerlen vorige week nipt verloor van koploper Sportclub’25 stond er vanmiddag op 12 maart een bezoek aan laagvlieger vv Eijsden op het programma. De ploeg uit Heerlen is week in week uit niet heel veel minder dan de tegenstander, maar verliest wel nagenoeg elke week door een gebrek aan goals. Op bezoek bij de degradatiekandidaat uit Eijsden kon daar misschien wel eens verandering in gaan komen.

Sporting Heerlen niet van de leg ondanks vroege achterstand

Het duurde slechts 9 minuten voordat Sporting Heerlen alweer op achterstand kwam. Een ingestudeerde corner vanaf rechts trof doel. De bal werd laag voor gegeven bij de eerste paal op de inlopende Robin Nelissen. Hij was als eerste bij de bal en schoof in de korte hoek de 1-0 binnen. Sporting Heerlen schrok hier niet van en creëerde 10 minuten later een grote kans via Amir Skraoui. Hij kwam door middel van goed doorzettingsvermogen over de linkerkant oog in oog met vv Eijsden-doelman Thomas Rousch, maar kreeg de bal niet in het doel. Ook de rebound was niet aan de ploeg uit Heerlen besteed en zo bleef het 1-0. Een kleine 10 minuten voor rust kwam Sporting Heerlen wel op gelijke hoogte. Een vrije trap vanaf rechts werd door de vv Eijsden defensie niet goed verwerkt waardoor Renzo Raemaekers voor een half lege goal de 1-1 tegen de touwen kon koppen. Sporting Heerlen-spits Ali Abdullah Ali Salah raakte bij deze vrije trap helaas voor de Heerlense ploeg geblesseerd en hij moest noodgedwongen gewisseld worden. Zijn vervanger Ebenezer Adom-Ametefe maakte 5 minuten later de 1-2. Ook hij kon voor een lege goal de bal tegen de touwen koppen nadat Renzo Raemaekers de verdediging van de thuisploeg te kijk zette met een fraaie actie. Zijn inzet belandde helaas voor hem op de lat. De rebound was dus wel aan de invaller besteed en hij zette hiermee de ruststand van 1-2 op het scorebord.

Twee goals in 2 minuten zorgen voor beslissing

Vv Eijsden kwam in de tweede helft beter uit de kleedkamer en de thuisploeg was veelvuldig in balbezit op de helft van de tegenstander. Sporting Heerlen kwam het eerste kwartier niet onder de druk vandaan en moest noodgedwongen elke bal zo ver mogelijk weg schieten. Toen de ploeg na dit kwartier wel een beetje onder druk uit kwam, waren ze dodelijk effectief. Na simpel balverlies van vv Eijsden op het middenveld belandde de bal in de voeten van Sporting Heerlen-middenvelder Marnix Heutz. Hij twijfelde niet en haalde fenomenaal uit van een meter of 25. De bal plofte prachtig in de linkerbovenhoek. Vv Eijsden keeper Thomas Rousch kwam er met geen mogelijkheid meer bij en mocht voor de derde keer deze middag de bal uit het net halen. Sporting Heerlen pakte gelijk door en zette vol druk na de aftrap. Het was wederom Renzo Raemaekers met een goede actie over de linkerflank die de eindpass gaf. Hij bediende deze keer de volledig vrijstaande Cain Strufer die in de verre hoek de 1-4 binnen prikte. Een echt slotoffensief van de thuisploeg kwam er hierna niet meer. De ploeg deed nauwelijks tot niks met het vele balbezit en creëerde tot de allerlaatste minuut eigenlijk geen enkele grote kans meer. In de laatste minuut werd de thuisploeg nog een keer gevaarlijk, maar Sporting Heerlen-doelman Dick Houps verkleinde zijn goal goed en pareerde deze inzet.

Ploeg uit Beek volgende tegenstander

Vorig jaar was de uitwedstrijd tegen vv Eijsden het begin van de weg omhoog voor Sporting Heerlen. De ploeg won hier met 0-1 en zette hierna een imponerende reeks neer waardoor handhaving uiteindelijk nog vrij simpel werd veilig gesteld. Dit jaar is die klus een heel stuk lastiger, of Sporting Heerlen het ook dit jaar weer weet te flikken aan de hand van deze altijd lastige uitwedstrijd mogen ze volgende week gaan laten zien als Caesar op bezoek komt in Heerlen.

Foto: Logo Sporting Facebook