Hoofdmenu

Yuverta Heerlen en AB Werkt organiseren Groen Doen Dag op 29 maart

Yuverta Heerlen en AB Werkt organiseren woensdag 29 maart een dag voor iedereen die kennis wil maken met de groene sector. Tijdens de Groen Doen Dag staat alles in het teken van werken en leren in het groen.

 Pak die kans in het groen

Ga jij voor een baan in de groene sector? Er zijn veel kansen in het groen. De Groen Doen Dag is voor iedereen die het tof lijkt om te werken in de groene sector. Ook als je nog niet precies weet wat erbij komt kijken en erachter wilt komen of leren en/of werken in het groen iets voor jou is ben je welkom op deze dag.

Workshops

Op het terrein van onderwijsorganisatie Yuverta in Heerlen vinden verschillende workshops plaats verzorgd door groenbedrijven uit de regio. Het bedrijf Vebego neemt je mee in het werken met de zitmaaier en laat zien wat werk in het groot groen inhoudt. Ook laat het bedrijf zien hoe je met een tractor werkt. Je ziet de grasbeluchter en een doorzaaimachine en ziet wat je daarmee kan doen. Mathijs Wolfs van Wolfs Hoveniers neemt je mee in de wereld van het tuinontwerp en vertelt over het proces van de vraag van de klant tot aan het ontwerp. Frissen Groen Techniek laat zien welk je gereedschap je kunt inzetten om duurzaam te ondernemen en Yuverta geeft informatie over de groenopleidingen en mogelijkheden van scholing.

Bedrijven- en vacatureplein

Op het bedrijvenplein kun je in gesprek gaan met potentiële werkgevers zoals gemeente Kerkrade, Frissen Groen Techniek en TRI. En op het vacatureplein vind je vacatures die graag vervuld worden. Een hapje en drankje kun je scoren bij de foodtruck. Daar zorgen de studenten van de opleiding Adviseur duurzame leefomgeving voor.

De Groen Doen Dag vindt plaats op woensdag 29 maart van 13.00 tot 16.00 uur bij Yuverta Heerlen aan de Heldevierlaan 12 te Heerlen. Inschrijven voor deze dag en de workshops kan viawww.ab-werkt.nl/groendoendag.

Foto en Tekst: Yuverta