Burgemeester Petra Dassen kwam op donderdag 23 maartl jl. op bezoek bij het echtpaar Hoenen-Scheffler. Op 22 maart 1958 was het 65 jaar geleden in het huwelijksbootje zijn gestapt.
Albert Hoenen (88 jaar) heeft zijn echtgenote Ellie Scheffler (86 jaar) in de woning van zijn ouders aan de Slakstraat leren kennen. De vader van Albert was lid van fanfare St. Cecilia en was een weekentje uitgenodigd bij de vader van Ellie In Bonn. Hij was ook lid van een fanfare. Zijn dochter werd in 1956 uitgenodigd voor een weekendje naar Kerkrade te komen. Zo kwam het dat Albert en Ellie zich voor het eerst zagen. Albert liet haar het mooie natuurgebied van Kerkrade zien en wandelen samen door het Wormdal. Albert vond Ellie van het begin af aan leuk, maar van liefde was toen nog geen sprake. Meer dan een dik jaar pendelen ze maandelijks om beurten naar Bonn en naar kerkrade. Een half jaar later hebben Albert en Ellie zich verloofd en op 22 maart 1958 zijn ze voor de wet getrouwd in Bonn. In datzelfde jaar was ook het kerkelijk huwelijk in de Anthonius van Padua Kerk in Bleijerheide. In 1959 werd dochter Marion geboren en met zoon Peter was in 1961 het gezin compleet. Albert en Ellie hebben twee kleinkinderen, een kleinzoon van 33 en een kleindochter van 22 jaar.
Albert was 24 jaar ondergronds mijnwerker van postsleper tot goedbetaalde houwer) op de mijn Julia. Daarna heeft hij drie jaar bij een transportbanden fabriek gewerkt. Ellie heeft tot aan haar huwelijk allerlei baantjes gehad.

30 jaar is Ellie sopraan geweest bij het kerkelijk zangkoor van de voormalige Norbertuskerk. Het โ€˜Stille nachtโ€ heeft ze menigmaal solo ten gehore gebracht. Samen met Albert heeft ze talloze natuurwandelingen in het heuvelland gemaakt. Ook werd geregeld van de fiets gebruik gemaakt. Als de gezondheid het toelaat, dan gaan ze met de lijnbus een rit maken door het mooie Gulpen. Daar stappen ze even uit om een frietje te pakken. Vrijdags gaan ze met mooi weer naar de Markt om daar oude bekenden te treffen. Met behulp van Meander is het nog steeds mogelijk dat ze na 28 jaar zelfstandig in de aanleunwoning van Vroenhof wonen.

Foto en Tekst: Peter Trompetter