KVC Oranje hard onderuit

KVC Oranje is in het thuisduel tegen een sterk spelend FC Hoensbroek hard onderuit gegaan. Het werd 3-0 voor de gasten van trainer Roger Andre. Diens ploeg liet nadrukkelijk zien over veel voetballend vermogen te beschikken en blijft op de ranglijst van 3B nadrukkelijk naar de koppositie lonken. KVC Oranje is na het verlies terug op aarde, maar hoeft zeker niet te wanhopen. De ploeg kan namelijk veel beter dan men nu liet zien.

De gasten uit Hoensbroek kwamen het beste uit de startblokken. Vlot lopend combinatievoetbal zorgde ervoor dat KVC Oranje in de achteruit moest. De thuisclub kwam in het eerste deel van het duel, mede door het vroege druk zetten van de bezoekers, nauwelijks aan voetballen toe. Hoensbroek was dreigender, veelal als het over de pionnen Yannick Kramer, Kyan Lubbers en Guyvan Maessen ging. Schoten van die laatste waren nog het gevaarlijkst, maar gingen uiteindelijk naast en over of werden een prooi van thuisclubkeeper Lars van der Weide.

Naarmate de eerste helft vorderde kreeg KVC Oranje meer grip op het gebeuren. De ploeg van trainer Paul van Putten gaf achterin niets meer weg en kreeg zelf de beste kans(en). De eerste kwam er na een mooie aanval. Aanvoerder Martijn Sangen stuurde Scott Vienerius op rechts de diepte in. De ‘kleine’ Vienerius leverde een prachtige voorzet af die door Ben Vloeberghs werd ingekopt. Doelman Tom Koekelkoren van FC Hoensbroek stond aan de grond genageld, was kansloos, maar zag de bal tot zijn grote opluchting aan de voor hem goede kant van de linker paal naast het doel verdwijnen. Eenzelfde lot was een kopbal van Martijn Sangen beschoren, nu na een vrije trap van Scott Vienerius. Daarmee had KVC Oranje echter ook haar kruit, voor wat de eerste helft betreft, verschoten.

Direct na de hervatting volgde er nog een afstandsschot van Tom Konings dat naast en over de veste van Tom Koekelkoren ging. Even later was het aan de andere kant, waar de scouting van Bleijerheide haar thuishaven heeft en even verderop velen hun eeuwige rustplaats hebben gevonden, raak. In eerste instantie wist Lars van der Weide nog een inzet van dichtbij van Noah Ruijters met een prima reflex te  pareren, maar toen diezelfde speler een tiental seconden later van afstand kon uithalen en de bal van richting werd veranderd, was de KVC-goalie kansloos: 0-1.

KVC Oranje was nog niet van de schrik bekomen of Lars van der Weide kon de bal opnieuw uit het net halen. Ken Berg leverde op rechts een voorzet af, Kyan Lubbers kopte, geheel vrijstaand, feilloos in: 0-2. KVC Oranje probeerde nog wel om terug in de wedstrijd te komen, maar echt gevaarlijk kon de ploeg niet meer worden. Ook een aantal wissels bracht geen oplossing. Uiteindelijk gooide Yannick Kramer het duel definitief in het slot toen hij de 0-3 liet noteren.

Trainer Roger Andre van FC Hoensbroek was na afloop -terecht- een tevreden man. Zijn ploeg had laten zien over veel kwaliteit te beschikken en blijft meedoen in de strijd om de titel. KVC Oranje kan zich vasthouden aan de gedachte dat men veel beter kan dan men tegen FC Hoensbroek heeft laten zien. Te veel spelers bleven (ver) onder hun normale niveau. Bovendien staat de ploeg van Paul van Putten nog steeds aan kop in de (nog prille) tweede periode. En op die plek kom je niet terecht als je niet over voetballend vermogen beschikt.

Tekst Werner Nijssen (KVC Oranje)

Foto: Uit het archief van Lucho Carreno