Oorlog en bevrijding in Eygelshoven werd drukbezocht.

In de parochiekerk Sint Johannes de Doper was zondag jongstleden de gratis multimediale voorstelling ‘Het verhaal van Oorlog en Bevrijding’ te zien en te luisteren.  

Voor de kerk stonden een aantal legervoertuigen met uit de Tweede Wereldoorlog. Men spreekt hier van living history en reenactmen oftewel levende geschiedenis. In de kerk vertelde Leon Janssen de boeiende verhalen van oorlog en bevrijding  van Eygelshoven. Aandachtig werd vanuit de kerkbanken geluisterd en naar een groot beeldscherm gekeken naar unieke foto’s en filmbeelden. Harmonie Sint Cecilia bracht de beroemde Glenn Miller sound ten gehore. Zangeres Monique en accordeonist Roger namen het legendarisch lied ‘Lili Marleen’ voor hun rekening. Verder was er kort optreden van een kleine dansgroep en kinderkoor de Zanglijsters. De vrijwillige bijdrage wordt besteed aan de restauratie van het verzakte en imposante glas-in loodraam. De organisatie en draaiboek lagen in handen van het comité 100 jaar Grote Kerk, waarbij Marian Janssen een belangrijke voortrekkersrol had.


Foto en Tekst: Peter Trompetter