MVV wil overstappen op natuurgras

Vanaf seizoen 2025/2026 stapt de eredivisie over op het spelen op natuurgras. MVV denkt – gelet ook op het eigen Visie-document ‘De Magie van Maastricht’– eveneens richting de toekomst en wil daarom eveneens zo snel mogelijk overstappen op natuurgras. MVV Maastricht heeft echter de ongewenste situatie dat men zo ongeveer als enige betaalde voetbalorganisatie in Nederland slechts de beschikking heeft over één veld!

Op dit veld in stadion De Geusselt moet niet alleen MVV1 alle trainingen en wedstrijden afwerken maar ook alle (zeven) teams van de MVV Academy. De maatschappelijke initiatieven van MVV worden eveneens op dit ene veld in het stadion uitgevoerd. Bij natuurgras in De Geusselt is dit wegens overbelasting van het gras allemaal onmogelijk en zal er – minimaal – één veld bij dienen te komen.

MVV is dus naarstig op zoek naar ruimte voor een trainingsveld. Algemeen directeur Erik Noor heeft in dit kader uitgebreid met de KNVB en de Coöperatie Eerste Divisie gesproken over deze overstap. Hierop heeft de architect Mathieu Bruls – bekend om zijn vaak visionaire ideeën – een plan uitgewerkt.

“We moeten toekomstgericht denken en onze plannen tijdig gereed hebben. Daarom zijn we zeer verheugd met de voorstellen van de Maastrichtse architect Mathieu Bruls. Hij heeft voor het stadion de broodnodige ruimte gevonden”, zegt Erik Noor.

Bruls licht zijn plan toe: “Voor het stadion zal een deel van de bestaande parkeerplaats worden overdekt door een volwaardig, geheel omheind trainingsveld. Half verdiept blijven de parkeerplekken eronder gewoon gehandhaafd. MVV wil niet alleen een aanstaand praktisch probleem voor zijn, minstens zo belangrijk is de symbolische waarde waarbij zodoende het belang van een gezonde levensstijl en gemeenschapszin, waar onze voetbalclub voor staat, op een podium worden geplaatst. Dat laatste lijkt maatschappelijk inmiddels meer dan nodig en Maastricht zal met haar MVV een aandachttrekkende voorbeeldfunctie vervullen.”

Er lopen op dit moment met de gemeente Maastricht diverse overleggen om de mogelijkheden om dit project, het stadion, de faciliteiten en een accommodatie voor de jeugd te bespreken.

Foto en Tekst: MVV Maastricht