Het huwelijk van Heinrich (Hein) en Annie (Ansje) Goebbels-Franken heeft sinds 28 maart 2023 de diamanten status.

Op deze bijzondere dag was het precies zestig jaar geleden dat het echtpaar voor de wet trouwden. Burgemeester Petra Dassen kwam het diamanten paar in een feestelijk ingericht huis feliciteren.
Hein Goebbels (84) was ondergronds mijnwerker in de steenkolenmijn Willem -Sophia. Zijn ouderlijke huis lag aan het Heiveldplein in Kerkrade-West. Bij mooi weer zat hij geregeld op het stoepje van de voordeur. Hij had een ruim uitzicht op de toenmalige slagerij Scheeren. Daar werkte zijn huidige vrouw Annie. Zijn starende blik naar haar sprak boekdelen. Op een gegeven moment, ergens in 1960, stond Hein voor Annie en vroeg of ze met hem op stap wilde. Annie wist binnen een seconde een antwoord: โ€œLeuk, zeker wil ik met jou uitgaan”. Zo gezegd, zo gedaan. Na de date werden ze al meteen verliefd.
Op 28 maart 1962 werd in het gemeentehuis van Bocholtz voor de wet getrouwd en op 22 september van dat jaar was het kerkelijk huwelijk. Annie: โ€œik zie nog altijd die vrolijke sprankeling in Heinโ€™s ogen. Daar ben ik als een blok voor gevallen”.
In 1964, 1968 en 1970 werden hun kinderen geboren. Het aantal kleinkinderen is ook drie. Tot de mijnsluiting in 1970 heeft Hein 17 jaar als schietmeester in de Willem-Sophiamijn gewerkt. Daarna heeft hij een medische opleiding in Maastricht gevolgd. Hij werd verpleegkundige bij de GGD te Heerlen. Annie heeft meer dan 20 jaar bij de gezinszorg in Kerkrade gewerkt. Haar passie is zingen in het kerkkoor. Samen met Hein hebben ze menige feesttent bezocht waar Oostenrijkse muziek werd gespeeld. Tegenwoordig kijkt Hein en Annie veel naar de sportuitzendingen op hun TV.
Foto: Peter Trompetter Fotografie