Pensionado restaurant in Beeg is in alle opzichten bijzonder

De provincie Limburg is uitgegroeid tot toeristische trekpleister. Begrijpelijk. Fraaie natuur, bourgondisch leven, en tal van ‘pareltjes’ maken een vakantie of dagtrip meer dan de moeite waard. Een tripje waard is ook Restaurant P in Grevenbicht. Menige inwoner van Parkstad heeft inmiddels dan ook al de weg gevonden naar het kleine knusse huiskamer restaurant. Het wordt met veel passie, liefde en flair gerund door een bijzonder team van pensionado’s.        

Veel mensen die met (pre)pensioen gaan, hebben nog helemaal geen zin in fulltime tuinieren, golfen of opa-zijn. Laat staan om achter de geraniums te zitten. Dit geldt ook voor de crew van restaurant P. Van de chef kok en de keukenbrigade tot de gastheren en gastvrouwen: zinnenprikkelen gasten een onvergetelijke avond bezorgen met een mix van culinaire hoogstandjes en goed gastheer/ gastvrouw schap. Verrassend en appetijtelijk is het dan ook altijd weer opnieuw in restaurant P de trots van een in alle opzichten bijzonder dorp van nog geen 2500 inwoners, ingeklemd tussen Maas en Julianakanaal.

Restaurant P is een gezellige ontmoetingsplek voor iedereen die houdt van een (h)eerlijke betaalbare gerechten. Er wordt veelal gekookt in het ritme van de seizoenen. In Restaurant P wordt de vis nog zelf gefileerd, worden alle fonds zelf getrokken en worden alle desserts zelf worden gemaakt. Het is altijd weer spannend voor de koks om alle gerechten op smaak en mooi op het bord te krijgen. Ook voor de bediening is het uitdaging om gerechten met kennis en kunde aan de gast te presenteren en desgevraagd ook de passende wijnen aan te bieden.

En waar de P’s altijd weer heel erg blij van worden en waar ze het allemaal voor doen is dat de borden leeg terug naar de keuken komen en de gasten complimenten geven over de smaken en de opmaak. En die blijven ook niet uit. Zelfs een gourmet een fijnproever op gastronomisch gebied, een kenner van goede wijnen ook komt in restaurant P in de regel aan zijn of haar trekken.    

De kalender

17 maart t/m 23 april:
Naar voorkeur een 3, 4 of 5-gangen menu met keuze uit vlees, vis of vegetarisch.

29 april t/m 21 mei:
Het 5-gangen Asperge Festijn, Geserveerd worden gerechten voor vega’s alsook niet-vega’s.

Reserveren kan via: www.restaurant-p.nl

.