Heksenberg-NEC speelt gelijk in uitwedstrijd tegen Langeberg Ondanks de hoop vooraf, helaas geen 3 punten mee naar Heerlen-Noord

Afgelopen zondag 2 april vond in Brunssum, op het Langebergsportpark gelegen aan de Hendrick Avercamp 1, de wedstrijd plaats tussen de thuisclub Langeberg en het bezoekende team van Heksenberg-NEC. Nog voor dat Heksenberg-NEC fuseerde was het toen nog specifiek zijnde RKVV Heksenberg genoemd sportpark Brunssum een meer als bekend zijnde accommodatie. Voor de fusie speelde RKVV Heksenberg immers als zelfstandige vereniging vanaf 1947 op haar sportpark aan de Kamperheideweg welk sportpark om, zonder in detail te treden, de meer als bekend zijnde redenen in 2013 moest verlaten. Ondermeer fungeerde ook SV Langeberg op een zeer prettige wijze en verstandhouding  geruime tijd als gastheer.

De wedstrijd S.V. Langeberg-Heksenberg-NEC fungeerde afgelopen zondag als een zes puntenduel in Brunssum. Op deze toch wel koude zondagmiddag was het sportpark goed bezet. Beide ploegen verblijven in de lagere regionen van deze competitie en dan is het vanzelfsprekend dat zij, vooraf gezien, ieder behaalde punt goed kunnen gebruiken. Na het eerste fluitsignaal begonnen beide ploegen goed aan het duel en her en der werden wat speldenprikjes uitgedeeld. De doelmannen van de twee verenigingen hoefde dientengevolge niet al te veel in actie te komen. Juist door het gegeven dat het spel een beetje schoof van links naar rechts. Ook werd er af en toe feller gereageerd vanaf de zijlijn.  De rust ging in met de blanke score 0-0. Juist omdat het buiten een koude temperatuur heerste was het in de kantine natuurlijk een stuk warmer en was het uiteraard daar goed toeven. Iedereen hoopte dan ook dat de tweede helft wat meer passie en vuur zou brengen zodat de koude vergeten zou worden.
                                                                                                                                   
Vlak na rust mocht S.V Langeberg opstomen en werd de aanleg voor een zondags schot van Dani Heesbeen niet in de weg gelegd. De bal vloog de kruising in en de ban was gebroken 1-0.  Dus moest Heksenberg-NEC meer gaan komen. Dat deed het dan ook meer en meer. O.m. door het handteren van de lange te spelen bal voorwaarts. Ook werden er enkele wissels doorgevoerd. Randy Quadackers, Timo Van Gills en Sven Spork moesten dan ook mede een nederlaag zien te voorkomen. Af en toe moest de scheidsrechter wel met een kaart zwaaien en ook de leiding langs de lijn in bedwang houden om de rust te bewaren.

Jasper Braad mocht met een rush langs de linkerkant het strafschopgebied binnen lopen, zijn voorzet belandde op het scheenbeen van een Brunssumse verdediger, die de bal daarmee achter zijn eigen doellijn werkte 1-1. Over en weer vielen er nog wat grotere kansen te noteren, maar eigenlijk was de 1-1 een goede afspiegeling van deze middag. Beide ploegen schieten hier eigenlijk niets mee op. Na 18 wedstrijden heeft Heksenberg-NEC 23 punten en SV Langeberg 17 punten. De eerst volgende competitiewedstrijd is zondag 16 april thuis tegen F.C. Landgraaf.                                                                                             

Maar eerst wacht komende maandag 10 april (2e Paasdag) op sportpark De Varenbeuk, o.l.v. scheidsrechter T.J.N. Hameleers, de bekerwedstrijd tegen V.V Bunde.

Foto’s: Patrick Hoogeveen