Na afloop van het voetbalseizoen 2022-2023 gaat er bij KVC Oranje het nodige veranderen. Dat  Gino Curfs hoofdtrainer wordt en daarmee Paul van Putten opvolgt, was al bekend. Ook is gecommuniceerd dat Ramon Vandermullen bij het tweede als oefenmeester in het voetspoor treedt van de naar LHC vertrekkende Martin Froels. Maar er zijn meer mutaties. We stellen u hierna voor aan een aantal nieuwkomers. Hoewel die laatste omschrijving eigenlijk ook weer niet op zijn plaats is, omdat het gaat om enkel mannen met een (uitgebreid) verleden bij oranje-wit.

Jens Bovens
We beginnen met Jens Bovens, geboren op tweede kerstdag in 1988. Inmiddels heeft Jens dus 34 jaren  op de teller. Hij is vader van dochter Emily (12) en zoon Evyn (8), zijn vriendin heet Laura. In het dagelijks leven is Jens financial manager bij Stienstra, waar hij hoofdzakelijk actief is in de verhuursector. Zijn voetballoopbaan begon, hoe kan het ook anders, in de F-jeugd van KVC Oranje. Al snel werd hij gescout door Roda JC. Daar bleef hij tot zijn 18e.  Vanuit de A-jeugd van Roda JC vertrok hij naar SVN in Nieuwenhagen. Met die club kwam hij uit in de tweede klasse. Datzelfde gold voor de jaren die daarna volgden bij KVC Oranje. Zijn voetbalcarrière sloot hij af bij Conventus’03 in Koningsbosch.

Jens wordt assistent van Gino Curfs en volgt daarmee Hein Vienerius op. Hein heeft na een lang dienstverband besloten te stoppen en gaat zijn zonen Ritch en Scott nu (uitsluitend) als supporter volgen. In de wandelgangen ging het hardnekkige gerucht dat Jens Bovens per sé als 2e hoofdtrainer betiteld wil worden, en dus niet als assistent. Bij navraag ontkracht hij die mare met klem, zij het met een brede grijns. Op de vraag hoe hij de toekomstige samenwerking met Gino Curfs ziet, is zijn reactie: ,,We hebben met elkaar gesproken. Dat is goed bevallen. Onze voetbalvisies komen overeen. Ik heb er alle vertrouwen in.”

Jens Reichelt
Jens is geboren op 24 oktober 1988 en is recentelijk met zijn gezin van Bleijerheide naar Kerkrade Centrum verhuisd. Hier woont hij samen met partner Bibi, zoon Lenn (4) en dochter Bente (1). Ondanks het wegtrekken uit onze wijk, voelt Jens zich nauw verbonden met KVC Oranje.
Jens Reichelt kent iedereen binnen KVC Oranje nog van de penaltyreeks in de nacompetitie voor promotie tegen Vaesrade in het begin van het vorige decennium. De boomlange doelman dreef de mannen uit Vaesrade/Nuth destijds tot wanhoop. KVC Oranje ging door, maar zou uiteindelijk het hoofd moeten buigen voor BSV Limburgia. Jens, inmiddels 34, begon ook al in de F-jeugd van KVC Oranje. ,,Jo Bovens en Ben Elzakkers waren mijn trainers”, vertelt hij. Dan: ,,Niet veel later adviseerde Martin van der Weide me om te gaan keepen. Dat heb ik gedaan.” Niet zonder succes concluderen we want na 1 ½ jaar werd hij gescout door Roda JC. In Kaalheide bleef hij vier jaar. Daarna volgde Westwacht’08 Aachen. Vanuit Aken keerde hij terug in Bleijerheide. Zijn optreden in de vermelde penaltyreeks tegen Vaesrade was waarschijnlijk niet de enige reden waarom toenmalig hoofdklasser SV Meerssen Reichelt aantrok. In Meerssen keepte Jens in de hoofdklasse, om daarna bij SV Kohlscheid en vv Schaesberg zijn keeperskwaliteiten ten toon te spreiden.

Nu keert Jens dus terug naar zijn roots. Hij wordt bij KVC Oranje technisch manager. Gevraagd naar zijn taken en visie is zijn reactie: ,,Ik ga samen met Tom van Haandel zaken evalueren en een toekomstvisie opzetten, kijken ook hoe we het selectiebeleid kunnen verbeteren en versterken. En ik zal me inzetten om onze selectie van impulsen te voorzien. Moet kunnen, denk ik, met het netwerk dat ik in de loop der jaren heb opgebouwd.”

Tom van Haandel
Zijn naam is al gevallen. Hij was laatstelijk bij KVC Oranje actief als fysio. Niet gek als je weet dat Tom van Haandel, van 6 augustus 1989, in het dagelijks leven beroepsmatig als fysiotherapeut werkt. Tom woont samen met Line en is trotse vader van Lott (6). Ook Tom van Haandel voetbalde voor KVC Oranje, Roda JC en SVN. Wat dat betreft zijn er dus de nodige overeenkomsten met Jens Bovens. Tom wordt teammanager. Zijn ideeën over komend seizoen: ,,We gaan dus, zoals Jens Reichelt aangeeft, op beleidsmatig terrein aan de slag. Ik zie ons ook in een adviserende rol. Daarnaast zal ik op zondag in de uitvoering bezig zijn. Leon Niesters stopt immers als teammanager en Boris Quadvlieg moet dus ondersteuning krijgen.  Ik verheug met echt op de komende tijd. We kennen elkaar allemaal en het kan niet anders of er zal een klik zijn. En, uiteraard, ik ben zo meteen samen met mijn tweelingbroer Tim, bezig voor het clubje waar het allemaal begon. Super mooi!”

Tim van Haandel
Tim is Tim van Haandel. De voetballer Tim van Haandel is zijn leven lang trouw aan oranje-wit in Bleijerheide. In de hoofdmacht van de club mocht hij geen minuten maken, in het tweede des te meer. Reden voor het afhaken voor KVC één vormde een knieblessure. Die stond voetbal hogerop in de weg. Niet getreurd, Tim voetbalde dus in het tweede en is inmiddels al bijna een decennium op diverse fronten actief binnen de club. Recentelijk werd hij interim-voorzitter. Maar dat niet alleen, komende voetbaljaargang wordt Tim, bij afwezigheid van Jens Bovens, de assistent van Gino Curfs. We vragen ons hardop af of de combinatie van interim-praeses en assistent niet tot belangenverstrengeling kan leiden. Tim weerlegt: ,,Nee, daar maak ik me geen zorgen over. Je moet weten waar grenzen zijn, dingen goed kunnen scheiden. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik dat kan. En waarom ik naast het bestuurlijke toch weer met het voetbal zelf bezig wil zijn? Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, zegt men. Geldt ook in mijn geval. Bovendien hebben ook de gesprekken met Gino -hij straalt passie en ambitie uit- mij geïnspireerd om de draad langs de lijn weer op te pakken. “

Boris Quaedvlieg
Boris Quaedvlieg (24) is maar kort voorbij gekomen. Niet omdat hij van mindere allure is dan de anderen, wel omdat hij niet nieuw is. Boris heeft in de jeugd van KVC Oranje gevoetbald en is sinds vorig seizoen actief als teammanager van de hoofdmacht van de club. Dit nadat enkele spelers hem benaderden of hij teammanager wilde worden bij het eerste elftal. Boris draagt ook een steentje bij binnen de vereniging als het gaat om aantrekken en behouden van sponsoren. Boris heeft een goede klik met spelers en weet perfect wat van hem verwacht wordt. Daarnaast kijkt hij ernaar uit om te leren van de nieuwe mensen om hem heen, om zo ook, op voetbaltechnisch gebied in de toekomst meer voor de club te kunnen betekenen. Afgelopen jaar werkte hij in deze functie samen met Leon Niesters, die zijn taak als zodanig komende zomer neerlegt. Leon, die de club inmiddels op vele fronten van dienst is geweest, gaat zich volledig richten op de verdere opbouw van het vrouwenvoetbal binnen de club, dat de afgelopen tijd al zijn eerste vruchten heeft afgeworpen.

Op de groepsfoto v.l.n.r.: Jens Reichelt, Tom en Tim van Haandel, Gino Curfs, Jens Bovens en Boris Quaedvlieg.

Tekst Werner Nijssen (KVC Oranje
Foto’s Nathalie Villier fotografie