7e editie van CantaRode Internationaal Koorfestival in Kerkrade grootste ooit!

Luister, geniet en zing met ons mee en Beleef Kerkrade!

Met 13 deelnemende koren uit 10 verschillende landen wordt de 7e editie van het CantaRode Internationaal Koorfestival de grootste ooit in de geschiedenis van dit unieke festival. Naast twee competitieronden voor de koren zijn er workshops, regioconcerten op vrijdagavond en een groot koorfeest (Sing Along) in het centrum van Kerkrade op zaterdagmiddag en -avond. Internationaal beroemd ensemble VOCES8 uit Londen verzorgt het slotconcert. Het festival vindt plaats van 18 tot en met 21 mei in het Parkstad Limburg Theater, locatie Kerkrade.

13 koren uit 10 landen
Aan dit unieke koorfestival nemen deze editie een dertiental koren van hoog niveau deel. Deze koren komen uit tien verschillende landen: Oekraïne, Zweden, Estland, Litouwen, Nederland, Duitsland, USA. Maleisië, Slowakije en Hongarije. Zij nemen deel aan twee competitieronden op vrijdag 19 en zaterdag 20 mei. In de eerste ronde zingen zij verplichte werken en in de tweede ronde een zelf te kiezen programma. Daarnaast presenteren alle koren zich tijdens het openingsconcert op 18 mei.  

Workshops
CantaRode organiseert twee workshops; Koorworkshop ‘Feel the Spirit’ en een jeugdkorenclinic. Tijdens het openingsconcert op donderdag 18 mei zullen de deelnemers van deze twee workshops de ingestudeerde zangstukken uitvoeren. De deelnemers aan de koorworkshop ‘Feel the Spirit’, het imponerende werk van John Rutter, studeren onder leiding van Brady Allred, de zangstukken in. Repetities vinden plaats in de Aula Minor in Rolduc op 17 en 18 mei.
Jeugdkoren en/of leden van jeugdkoren volgen een clinic van Maria Guinand, een autoriteit op het gebied van jeugdkoorzang uit Venezuela. Deze wordt gehouden op 18 mei in de HUB.
Op zondagochtend 21 mei vindt de Masterclass ‘Conductors meet the jury’ plaats in de Muziekschool van Kerkrade.

Slotconcert
Voces8, een internationaal beroemd a capella ensemble uit Londen, verzorgt het slotconcert op 21 mei. De ongelooflijke timing van deze vijf heren en drie dames én de soepele wijze waarop ze hun acht stemmen mengen is adembenemend. Zij brengen het programma Stardust dat reikt van barok tot hedendaags in muziek over thema’s zoals verlies, schoonheid, liefde en vreugde. Na het slotconcert is de prijsuitreiking en afsluiting van het festival.

Alle informatie over het complete programma, de deelnemende koren, ticketverkoop, de regioconcerten en de jury is te vinden op www.cantarode.nl

Foto: Peter Trompetter Fotografie

Foto onderschrift: Archieffoto koor Oekraïne