Ennúh,de nieuwe ontmoetingswinkel Kerkrade


“Ontmoetingswinkel Ennúh in het Rolduckerveld te Kerkrade is een ontmoetingsplek in een huiskamersfeer waar jong en oud welkom zijn om elkaar te ontmoeten en om er gewoon even te zijn zonder verplichtingen. Onze buurthuiskamers zijn van en voor de buurt. Ontmoeting, omzien naar elkaar, goede gesprekken en samen optrekken. Een plek waar je thuiskomt en waar iedereen welkom is. Je hoort erbij. Je wordt gezien. Voel je bij Ennúh thuis! Aldus een trotse Rick Overdijk, coördinator van de locatie. 

“Iedereen is welkom om wat te drinken en soms ook wat te eten. De ruimte is zo ingedeeld dat elke leeftijdscategorie zich er welkom voelt. Daarnaast beschikken we ook over een ruime ‘’tweedekans’’ kledingwinkel met een prachtige kledingcollectie. Mensen met een kleine beurs kunnen hier voor weinig geld nog hele goede kleding kopen.

Geregeld vragen mensen ons wie er welkom is op deze ontmoetingsplek? Dan antwoorden we steevast: ,, Iedereen is welkom op deze plek.’’ Wie je ook bent en waar je ook vandaan komt. De buurthuiskamers worden bezocht door mensen uit alle lagen van de samenleving. Dat maakt het tot unieke, bruisende locaties. Het is ook de bedoeling van ons, dat eenzame mensen zich hier ontmoeten en naar elkaar omzien. Het sociale netwerk wordt zo uitgebreid en de buurt wordt ook versterkt. De activiteiten worden mede door bezoekers zelf georganiseerd.

Ontmoetingsbus Kerkrade
We zijn ondertussen al bijna een jaar actief in Kerkrade met de Ontmoetingsbus. Dat is een mobiele buurthuiskamer op wielen. In plaats van dat de mensen naar ons toe komen, gaan we naar hen toe in hun vertrouwde woonomgeving.  Elke week, op dezelfde plek, dezelfde dag, en dezelfde tijd ontmoeten we hen in de bus. Met mooi weer gaat de luifel uit en zetten we buiten zelfs het terras op.

De Ontmoetingsbus is een tot woonkamer omgebouwde SRV wagen dat vroeger ingezet werd om boodschappen rond te brengen. ,,Maar nu rijden we rond met een andere boodschap.’’ Aldus Rick. Met de Ontmoetingsbus doen we wekelijks de volgende buurten aan: Eygelshoven, Rolduckerveld, Spekholzerheide, Nulland, Kerkrade-Centrum en Terwinselen.

Door het succes van de Ontmoetingsbus zijn we naarstig op zoek naar extra vrijwilligers. Als je het leuk vindt om een kopje koffie te schenken en met mensen in gesprek te gaan dan ben je van harte welkom in ons team. Daarnaast hebben we een te kort aan chauffeurs met het vrachtwagen rijbewijs. Ben je, of ken je iemand met een vrachtwagenrijbewijs en wil je ons een handje helpen? Meld je dan bij Coördinator Rick Overdijk via rick.overdijk@legerdesheils.nl. Onze dank is groot”, zegt Rick overdijk.

Foto en Tekst: Peter Trompetter