De bomenkap klager, die een kort geding tegen de gemeente Kerkrade en Wonen Zuid had aangespannen vangt bot bij de rechter.

Maandag (17 april) worden volgens een woordvoerder van de gemeente begonnen met het kappen van de bomen. De gekapte bomen zullen door nieuwe bomen vervangen worden. Het zal in de nieuwe buurt nog groener dan nu uitzien.

Bovenop de bomen die gekapt werden groene netten gespannen, dat moest voorkomen dat de vogels er nesten in gingen bouwen. De procedure van de klager heeft gelukkig niet tot onnodige vertraging en oplopende kosten gezorgd.

In de omgeving van de Dir. Cortenstraat komen volgens plannen 96 woningen en op het terrein waar tot voor kort de Blijde Boodschap heeft gestaan worden twee woontorens met zes woonlagen gerealiseerd. Bovenop de bomen die gekapt worden zijn groene netten gespannen, dat moest voorkomen dat de vogels er nesten in gingen bouwen. De procedure van de klager heeft gelukkig niet tot onnodige vertraging en oplopende kosten gezorgd.


Foto en Tekst: Peter Trompetter