Kom, Kijk en Verwonder de 2de editie Euregionaal Living Statues Festival. Zondag 30 april

Nog even en de tweede editie van het Euregionaal Living Statues Festival in Kerkrade kan beginnen. De organisatie hoopt op koopzondag 30 april van 12:00 tot 17:00 uur jong en oud te ontvangen. Op deze dag geven 31 living statues en diverse straattheateracts acte de presence. Er is een kinderplein op de Markt waar enkele basisschool leerlingen gaan proeven aan het leven van een living statue. Verder zorgen de enorme zeepbellen van Crazy Bubbles voor vermaak, kunnen kinderen gratis een glittertattoo laten zetten en is er een letterspeurtocht waarmee leuke prijzen te winnen zijn. Lokale muziekverenigingen zorgen voor de muzikale omlijsting. 

Ontstaan van het festival

Pakweg 10 jaar geleden bezocht de familie Paffen uit Kerkrade voor de eerste keer een Living Statues Festival in Arnhem. Dit viel bij dochter Patou zo in de smaak, dat zij vastbesloten was dit ook te gaan doen. Het duurde maar even voordat zij haar ouders overtuigd had van haar nieuwe hobby. Een hobby die betekende dat niet alleen Patou, maar ook haar ouders er een hobby bij kregen. Elk jaar opnieuw wordt een nieuwe act bedacht waarbij het een uitdaging is om je te onderscheiden van andere standbeelden. Tot afgelopen jaar vervaardigden de ouders van Patou haar pakje echter dit jaar besloot Patou het helemaal zelf te willen doen. Van medio april tot en met eind oktober volgen meerdere optredens door heel het land en zelfs in België en Duitsland.

  De grote wens van Patou was een festival in haar eigen stad Kerkrade. In 2022 werd dit werkelijkheid. Met 26 standbeelden en diverse straattheater acts, bezochten 5.000 bezoekers het festival. Voor het organiseren van het festival werd de Stichting Euregionaal Living Statues Festival opgericht. Het geld in het potje gaat naar goede doelen.

Tekst en foto: Visit Zuid-Limburg