Burgemeester Petra Dassen kwam het echtpaar Hoefnagels-Brummelstroete persoonlijk feliciteren met hun 65-jarig huwelijk.

Het was tijdens het meibal in 1956 dat Ad in de feestzaal van het voormalig café Kluytmans Joke ontmoette. Het briljanten echtpaar kon elkaar op een vluchige manier. Ad vroeg Joke op het Meibal ten dans. De vonk sloeg meteen over en zo werden ze onafscheidelijk. Na een verkeringstijd van twee jaar werden ze op 23 april 1958 door de ambtenaar van de gemeente Kerkrade getrouwd. Drie maanden later werd het jawoord bevestigd voor het altaar van de gewezen Sint Petruskerk in Chevremont. In 1959 en 1964 werden de zonen Henk en Fred geboren. Ad (87) en Joke (83) hebben drie kleinkinderen en drie achterkleinkinderen.

Ad heeft 14 jaar als ondergronds mijnwerker in de steenkolenmijn Laura &Vereniging gezwoegd aan het kolenfront. Met een apneunomatische hamer ging hij in een stoffige pijler de kolenwand te lijf. Na de mijnsluiting ging hij aan de slag bij een bouwbedrijf. Daarna kwam Ad terecht in de sociale werkplaats WPM. Joke was tot haar huwelijk werkzaam in de dekenfabriek van Buck in de Therisiastraat in Bleijerheide. Later heeft pendelde ze naar Duitsland om daar in de printenfabriek van lambertz te werken. Tot aan haar pensioengerechte leeftijd heeft Joke in een sociale werkplaatst gwerkt.

De hobby van de altijd opgewekte Ad was muziek. 35 jaar heeft hij als slagwerker deel uitgemaakt van het het korps Wilhelmina Bleijerheide, dat helaas ten gronde is gegaan. Om de vier jaar was Ad vrijwilliger bij het Wereld Muziek Concours. Daar heeft hij zich tot het laatste editie met hart en ziel ingezet. Joke is verknocht aan het maken van bijzondere kaarten. In besloten kring hebben ze er een onvergetelijk feest van gemaakt.

Foto: Peter Trompetter Fotografie