Gemeente Kerkrade heeft verharde toplaag aangebracht op wandelpad

Het wandelpad vanaf ‘de Bril’ naar de Ham is in opdracht van de gemeente Kerkrade aangebracht met een harde toplaag. Het was kommer en kwel voor de wandelaars. Na een fikse regenbui was het voetpad slecht begaanbaar. Mensen die slecht te been zijn moesten oppassen dat ze uitgleden op het modderige pad. Enfin, dat is sinds nu verleden tijd. Ook wandelaars met een kinderwagen of een rollator kunnen goed toegankelijk en onbezorgd over het 2 km pad wandelen.
Toevallig ontmoette ik tijdens het maken van een foto de fervente wandelaar Alida Orbon uit Eygelshoven. “wat een verademing! met plezier wandel ik nu op dit door mij veelgebruikte wandelpad. Dit pad maakt de uit van mijn 25 kilometer lange wandelroute. Ik ben meer dan tevreden met deze verbetering”, zegt Alida Orbons. Ongevraagd laat de sympathieke wandelaar weten dat zij tig keer de 4 daagse in Nijmegen, de Kennedy mars in Sittard, de nacht van Gulpen en tal van buitenlandse wandeltochten heeft gelopen.
Foto: Peter Trompetter Fotografie