GEMEENTE SIMPELVELD SLUIT AAN BIJ 8STE EDITIE ZOMERFESTIVAL VOERENDAAL!

Foto: vlnr Judith Eurlings, Yvette Overtoom, Fenna Ograjensek en Andrea Ernes in de tuin van Museum de Schat van Simpelveld/Huize Loreto.

Het Zomerfestival Voerendaal is een 10-daags cultureel festival dat sinds 2016 georganiseerd wordt door Fenna Ograjensek en Judith Eurlings, in opdracht van de gemeente Voerendaal. Het is een festival waar ze ontzettend trots op zijn, waar jong en oud samen geniet, waar verrassende ontmoetingen ontstaan tussen amateurs en professionals en waar bijzondere plekjes samen (her)ontdekt worden.

Zomerfestival Voerendaal verrast en verwondert nog steeds……. Want we mogen vol trots vertellen dat ook de gemeente Simpelveld in 2023 aansluit met twee evenementen! Wethouder Andrea Ernes, portefeuillehouder cultuur van gemeente Simpelveld vertelt:
“Vorig jaar ontving ik een brief van Yvette Overtoom, een inwoner van gemeente Simpelveld. In deze brief informeerde ze ons over het Zomerfestival Voerendaal en het belang hiervan voor verenigingen, inwoners en de gemeente. Zij vroeg ons, als gemeente Simpelveld, aan te sluiten bij dit prachtige festival. Als wethouder cultuur heb ik hierop ingehaakt en samen met mevrouw Overtoom contact gelegd met de organisatie van het

Zomerfestival. Na het eerste gesprek waren we meteen erg enthousiast over de spontane plannen die ontstonden. Dit heeft geresulteerd in de twee evenementen die dit jaar in Simpelveld worden georganiseerd en het smaakt beslist naar meer!”
De evenementen in Simpelveld zijn:

Zondag 4 juni Openluchtconcert De schat van Simpelveld 
Op zondag 4 juni vindt er vanaf 14.30 uur een openluchtconcert in de tuin van Museum de Schat van Simpelveld/Huize Loreto plaats. Het evenement begint met een concert van Fanfare Eendracht Huls, gevolgd door twee sets van Swing-a-Dilla. Het concert is gratis toegankelijk en reserveren is niet nodig, kom dus vooral mee swingen!

Vrijdag 9 juni Safari door het Land van Kalk in Simpelveld
Op vrijdag 9 juni kun je vanaf 19.00 uur op safari door het Land van Kalk. Samen met een ranger van de Coöperatie Land van Kalk wandel je door gemeente Simpelveld, waarbij je onderweg verrast wordt door culinaire en culturele verrassingen. Tickets kosten € 20,00 exclusief reserveringskosten van € 0,79 per ticket en zijn vanaf begin mei te bestellen viawww.zomerfestivalvoerendaal.nl

Deze twee evenementen worden mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van gemeente Simpelveld.

Uiteraard zijn inwoners van gemeente Simpelveld welkom bij álle evenementen van het Zomerfestival Voerendaal, maar liefst 33 in totaal! We hopen dat bezoekers uit Voerendaal naar Simpelveld komen en vice versa, zodat we er samen een geslaagd festival van kunnen maken!

Het Zomerfestival Voerendaal vindt dit jaar plaats van 2 t/m 11 juni. Voor meer informatie en alle evenementen zie www.zomerfestivalvoerendaal.nl.

Foto en Tekst: Gemeente Simpelveld