Heksenberg-NEC komt goed weg met de behaalde 3 punten

feet of soccer player tread on soccer ball for kick-off in the stadium

Het is ongemeen spannend geworden in de derde klasse B. Zowel in de top als in de groep waarbij gestreden gaat worden tegen degradatie of nacompetitie hiervan. Tegen het bezoekende FC Gulpen moest dan ook gewonnen worden. Beidde teams begonnen op sportpark Varenbeuk immers met een gelijk aantal behaalde punten van 23. Achteraf gezien het enige dat telde.

Hoogstaand voetbal was het niet, maar beidde ploegen streden voor wat ze waard waren. Via een mooie vrije trap van Jasper Braad kwam thuisclub Heksenberg-NEC op een 1-0 voorsprong. Maar amper nog geen minuut later lag de bal, na een charge door keeper Kay van Eijk op Gulpenspeler Joep Bours op de stip bij de mannen van trainer Kevin Nowacki. Deze werd dan ook resoluut door Lars Reck ingeschoten en was de stand op dat moment  weer recht getrokken. De eerder voorsprong vreugde van de thuisclub was dus van hele korte duur. De rust ging dan ook in met de gelijke stand 1-1. In de kantine klonk dan ook (een beetje sarcastisch) het lied van de “Engelbewaarder” en dat was voor beidde teams heel toepasselijk.

In de tweede helft werd door Heksenberg-NEC een mooi opgezette aanval doorgevoerd en was het Emircan Cepni die een loeier in de korte hoek deed belanden en was de 2-1 voorsprong voor de thuisclub een feit. Weliswaar zette Gulpen nog eens aan, maar veel kansen kwamen er echter niet meer. Inmiddels was het al half vijf geworden toen de “aardig op leeftijd zijnde scheidsrechter” voor het einde van de wedstrijd floot. Voor Heksenberg-NEC was de overwinning, die ook hard nodig was, binnen en daar ging het natuurlijk om. Na 20 gespeelde wedstrijden staat bij de thuisclub de teller op 26 punten.

Komende zondag 30 april wacht er weer een volgende “finale” strijd en wel de belangrijke uitwedstrijd in Bleijerheide/Kerkrade tegen KVC Oranje. Zij staan met 25 punten, uit eveneens 20 gespeelde wedstrijden, slechts 1 punt achter Heksenberg-NEC.