De afgelopen weken hebben KVC Oranje weinig geluk gebracht. Het wordt weer eens tijd dat de ploeg van Paul van Putten één of meer punten gaat pakken. Vooral het verlies verleden week bij sv Langeberg (3-2) heeft pijn gedaan. Je moet dan altijd eerst de hand in eigen boezem steken. Dat is deze week gebeurd. Sommige dingen echter, het moet gezegd, heb je niet in eigen handen. Anders geformuleerd: tegen sommige krachten valt met sportieve middelen niet te vechten.

Wat er ook van zij, er staat weer een nieuwe wedstrijd op het programma, een heus zespuntenduel. Zondag is Heksenberg/NEC namelijk te gast in Bleijerheide. Net als KVC Oranje is de ploeg uit Heerlerheide verwikkeld in de strijd om van de nacompetitie tegen degradatie gevrijwaard te blijven.

De onderlinge confrontaties hebben de afgelopen jaren spannende duels te zien gegeven, met amper waarneembaar klassenverschil. In Heerlerheide werd het twee keer 0-0, vorig seizoen won KVC Oranje in Bleijerheide na een spektakelstuk in de slotminuten, dankzij een afstandspegel van aanvoerder Martijn Sangen, met 3-2.

KVC Oranje én Heksenberg/NEC hebben geen trek in een nacompetitie tegen degradatie en zullen willen winnen. We mogen een spannende pot voetbal verwachten, zondag om 14.30 in Sportpark Bleijerheide.

Supporters zijn van harte welkom (en gevraagd).

Tekst Werner Nijssen (KVC Oranje)

Foto: Uit het archief van Lucho Carreno

Bewerkt door: WN