Voetbalamateurs in Parkstad, programma 30 april

De maand mei komt er aan. Het wordt weer aangenaam warm, langs de lijn en elders. De eerste voetbalkampioen in onze regio is bekend. De redactie van Parkstadactueel feliciteert Olympia Schinveld en afscheid nemend trainer Mike Bisschops. Komend weekend mogen we weer een aantal beslissingen verwachten, kampioenschappen en degradaties. Hierna het programma van de amateurclubs in Parkstad. De duels zijn, tenzij anders vermeld, op zondag om 14.30.

Eerste klasse C

Chevremont-Volharding (Chevremont kan definitief afstand nemen van ploegen onderin), BSV Limburgia-De Ster (twee middenmoters), Susteren-Minor (Minor wil afstand tot onderste regionen  niet kleiner zien worden), vv Schaesberg-EHC (Schaesberg moet winnen, EHC wil niet verliezen, derby met historie).

Tweede klasse F

Sittard-Bekkerveld (houdt Bekkerveld op Sportclub’25 vol), GSV’28-Sportclub’25 (neemt Sportclub’25 voorschot op de titel?), RVU-Sporting Heerlen (Sporting is gedegradeerd) en Geusselt-Sport-LHC (valt doek voor LHC?).

Derde klasse B (dé derbyklasse van Parkstad) 

Weltania-FC Hoensbroek (Weltania op zoek naar zekerheid, bezoekers lonken naar koppositie), KVC Oranje-Heksenberg/NEC (geen van beide wil nacompetitie), FC Gulpen-FC Landgraaf (twee teams op zoek naar broodnodige punten), sv Hulsberg-sv Langeberg (op papier is thuisclub favoriet), FC Kerkrade-WestAlfa Sport (Alfa is niet voor niets de eerste letter van het alfabet), WDZ-Walram (beide hebben hard punten nodig).

Vierde klasse A

Sanderbout-Wijnandia.

Vierde klasse B

Vaesrade-RKMVC (bij gelijkspel mag Vaesrade feesten), RKHBS-Eikenderveld (is thuisclub al met nacompetitie bezig?), sv BrunssumVoerendaal (alleen voor thuisclub staat iets op het spel), De Leeuw-Vijlen , Rood Groen LVC’01-UOW’02 (thuisclub echt voor reddingsboei), en Abdissenbosch-Zwart Wit’19 (strijd tegen degradatie voor thuisclub).

Vierde klasse C

IVS-Schinveld (feestwedstrijd voor kampioen Schinveld), Woander Forest-Linne (motto voor thuisclub moet zijn: winnen)

Vijfde klasse A

SNC’14-Sporting H.A.C. (Sporting moet winnen om Amstenrade op achterstand te houden), Amstenrade-RKTSV (op papier een makkie voor thuisclub), Rimburg-Geulsche Boys, Kakertse Boys-Geertruidse Boys en RKSVB-Partij.