Concept Experience Heerlen-Parkstad omarmt door ondernemers

Ondernemers Heerlen haken aan met unieke producten
De eerste ondernemers spelen in op het concept van de Visit Zuid-Limburg Experience Heerlen- Parkstad waarin vijf dominante tijdperken in het middelpunt staan. In de winkel staan verhalen over romeinen, de ridders & rovers, de mijnen, de transitiejaren en het nieuwe elan van nu centraal, om gasten aan het gebied te binden. De tijdlijnen zijn vanaf nu ook te zien, voelen, ruiken en proeven op verschillende plekken in Heerlen. De tastbare producten werden zojuist gepresenteerd en aangeboden in de Experience in het Maankwartier in Heerlen. En de eetbare producten zijn bij de ondernemers zelf te proeven.

Tastbare producten
Producten uit de Romeinse tijd, de mijntijd en een combinatie van de tijdlijnen zijn vanaf nu verkrijgbaar bij verschillende ondernemers in Heerlen. Het gaat om een koempelzeep die werd aangeboden door ondernemer Mirjam Bouwels van zeepziederij Oh my soul en haar winkel ’Het Parapluiehuis’ in Heerlen aan Kelly Regterschot, bestuurslid van het Nederlands Mijnmuseum en een Romeinse zeep werd aangeboden aan Hans Thuis, directeur van het Thermenmuseum.

Delicious Store Heerlen verkoopt twee (borrel) planken waaronder een Romeinse plank en de Schup (in de vorm van een schep uit de mijntijd). Heerlen IIIustrated maakte retro onderzetters uit diverse tijdlijnen. En er wordt momenteel nog flink doorontwikkeld aan een kwalitatief goede thee, die ook weer een Heerlens tintje krijgt.

Eetbare ‘producten’
De ondernemers van Jansen en Janssen Coffee & More in Heerlen ontwikkelden een pungellunch. Heel erg leuk om te combineren met het Booqi ‘Het Mijnverleden op straat’, een wandelroute in Heerlen die verkrijgbaar is in de Visit Zuid-Limburg Experience Heerlen-Parkstad, Spoorplein 40. Bij Delicious Store zijn naast de bovengenoemde producten ook twee Heerlense kazen te proeven.

Visit Zuid-Limburg Experience Heerlen-Parkstad
De tastbare producten zijn eveneens te verkrijgen in de Visit Zuid-Limburg Experience Heerlen-Parkstad in Heerlen. Hier kunt u uw streekproductenpakket ook aanvullen met andere streekproducten. In het Maankwartier opende de organisatie dik 1,5 jaar geleden een nieuwe Experience gebaseerd op de 5 dominante tijdperken van Parkstad.

www.visitzuidlimburg.nl

Foto en Tekst: Visit Zuid-Limburg