Oud-speler Bas Sibum (40) is de nieuwe hoofdtrainer van Roda JC. Sibum en Roda JC zijn na een intensief traject overtuigd van de match en tot een akkoord gekomen voor de komende twee seizoenen. Naast Bas Sibum treedt ook Matthias Maurer in dienst in de functie van assistent-trainer/video-analist van het eerste elftal.
“Na het vertrek van Jurgen Streppel in de winter van 2022 is Bas bij ons op de radar gekomen. Destijds hebben wij al gesprekken gevoerd met Bas over de invulling van de positie als hoofdtrainer van Roda JC. Samen met Rob Servais (Manager Voetbalzaken) hebben we deze gesprekken de afgelopen periode weer opgepakt. We zijn enorm tevreden dat we in Bas onze nieuwe hoofdtrainer hebben gevonden”, aldus Jordens Peters.
“Bas heeft natuurlijk als voetballer zelf in Kerkrade gespeeld”, vervolgt Rob Servais. “Hij kent daardoor het DNA van de club en is bekend met de koempelmentaliteit. Bas past met zijn werkethiek, speelwijze en enorme winnaarsmentaliteit perfect bij het Roda JC dat we nastreven.”
Tekst en fotobron: https://www.rodajckerkrade.nl/nieuwsbericht/09-05-2023/bas-sibum-nieuwe-hoofdtrainer-roda-jc