25e Editie “Festival des Arts” in Rimburg, Op Zondag 2 Juli van 11.00 -17.00 uur

In 1997 vond de eerste editie van het Festival des Arts plaats in Rimburg. Ontstaan als “grapje” met een pilsje aan de theek in Gemeenschapshuis café “D’r Eck”. Aldaar ontstond destijds in een gesprek tussen Kunstenaar Ger Groeneveld en Sjef Konings, beiden wonen te Rimburg het idee voor een kunstmarkt. Het grapje nam al snel serieuze vormen aan, er werd een Stichting in het leven geroepen, en met medewerking van andere enthousiastelingen was de eerste Zondag in Juli als vaste dag voor het Kunstfestival in het leven geroepen.

Nu 26 jaar later, zal Zondag 2 Juli de 25e Editie plaatsvinden…met uitzondering van 1 jaar geen vergunning door de corona maatregelen, hebben we alle jaren met enthousiasme als team kunnen organiseren. Intussen is het stokje van de organisatie in de loop van de jaren overgedragen aan diverse andere mensen uit ons prachtige dorp, en nu al jaren onder de uitvoering van Linda, Bianca en Rob.

 

Uiteindelijk kan een Festival als dit alleen maar plaatsvinden als het gedragen wordt door de deelnemende kunstenaars die met enthousiasme vanuit allerlei windstreken komen, uit Nederland, België en Duitsland. Zoals alle jaren zullen er ook dit jaar diverse kunstvormen geëxposeerd worden, Keramiek, Schilderkunst, Sieraden, Viltkunst, Fotografie, digitale Kunst etc..

Wij als organisatie kunnen alleen maar chapeau uitbrengen naar onze mede dorpsbewoners, die al een kwart eeuw medewerking verlenen. Of het nu gaat om het parcours autovrij te maken, stroom te verlenen, de boerderij open te stellen voor publiek of de vlag uit te hangen. Ook horen we jaarlijks van de Kunstenaars dat ze zo vriendelijk en behulpzaam onthaald worden door de Rimburgers.

Wij als organisatie zijn ieder jaar opnieuw enorm trots en dankbaar op deze unieke vorm van samenwerking!

Van heinde en verre weet men intussen Rimburg te vinden, zowel de “doorgewinterde” deelnemers als “nieuwe” deelnemer. De balans is hierdoor goed en iedereen voelt zich tijdens het festival helemaal thuis in het mooiste plekje “De Parel” van Landgraaf.

Daarnaast is het Festival des Arts meer dan kunst alleen, er vinden ook altijd optredens plaats die de dag met muzikale klanken aanvullen, en is er een gezellig terras voor een drankje en een versnapering bij Gemeenschapshuis d’r Eck . Een dag van Kunst, Cultuur, Muziek en vooral ook veel gezelligheid en verbinding, waar vele mensen het festival tevens als jaarlijkse basis gebruiken om heerlijk bij te kletsen met dorpsbewoners, vrienden of familieleden.

Op dit moment zijn wij nog druk bezig met organiseren, qua plaatsing van kunstenaars hebben wij nog maar een paar plekken beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen voor info of inschrijving terecht op onze website www.festivaldesarts.nl

Tekst & Flyer : www.festivaldesarts.nl