Het scoren is en blijft een probleem voor de mannen van trainer Kevin Nowacki. Nog voor het eerste aanvangsfluitsignaal klonk zou iedereen met een onvervalst Heksenberghart tekenen voor een punt tegen het bezoekende SV Hulsberg tekenen voor een punt. Temeer omdat de bezoekers nog volop in de running was betreffende het veroveren van een periodetitel. De eerste helft was dan ook weinig te beleven voor beide doelen. Hulsberg nam dan ook het initiatief en was voetballend de betere ploeg maar zette ook hoog druk op de verdediging van Heksenberg -NEC. De mannen van trainer Kevin Nowacki daarentegen loerde op de counter en was tien minuten voor rust zelfs heel gevaarlijk. Via een mooi opgezette aanval kon Jasper Braad de bal strak voor het doel krijgen maar Emircan Cepni wist een meter voor open doel niet te scoren. Qua veldspel was dit dan ook niet verdiend geweest maar daar maalt geen enkele ploeg in deze situatie over.

In de tweede helft eigenlijk nagenoeg hetzelfde spelbeeld. De thuisclub liet het initiatief over aan Hulsberg maar ook zij konden geen vuist maken. Na een mooie actie van Sven Spork werd uiteindelijk de ban gebroken en met zijn “sterke” rechterbeen scoorde hij 1-0. Hulsberg probeerde aanvallender te gaan voetballen met enkele wissels. Zij kregen echter het geluk aan hun zijde dat, door een misverstand in de verdediging van Heksenberg-NEC, dit misverstand leidde tot de gelijkmaker. Heksenberg-NEC doelman  Kay van Eijk wilde een dieptepass onderscheppen maar kwam helaas in botsing met Steven de Winter. Door deze ongelukkige botsing stuiterde de bal vervolgens voor de voeten van Hulsbergspits Sjoerd Riedel die de stand weer gelijk trok 1-1.Met nog 10 min op de klok scoorde Hulsberg, wederom door spits, Sjoerd Riedel zelfs de 1-2.

Heksenberg-NEC ging vervolgens over tot een slotoffensief. Helaas werden meerdere 100 procent kansen werden weer niet verzilverd. Scheidsrechter Veltrop zag een handsbal binnen de 16-meter van Hulsberg. Dit betekende dan ook penalty. Heksenberg-NEC-speler Sven Spork kweet zich dan koel en vakkundig van zijn taak en scoorde dus de 2-2- eindstand. Gezien de kansen die Heksenberg-NEC om zeep hielp was dit uiteindelijk een verdiend puntje alhoewel ook op deze “Moederdag” het euvel van dit seizoen weer duidelijk naar voren kwam: Scoren dus. Een terechte uitspraak van Johan Cruijff “als je niet scoort win je niet” is dan ook zeker van toepassing bij Heksenberg-NEC. Door dit gelijke spel staat Heksenberg-NEC overigens met 30 punten uit 22 wedstrijden op de 6e plaats in de derde klasse B.

Komende zondag 21 mei moet Heksenberg-NEC aantreden tegen FC Kerkrade-West op Sportpark Willem Sophia gelegen aan de plaatselijke Industriestraat 1 Kerkrade. Ondanks de verrassende zege van de Kerkradenaren bij Langeberg 1-2 staat de ploeg op de laatste plaats in de derde klasse B met slechts 6 punten uit 22 wedstrijden. “Maar een kat in het nauw, maakt rare sprongen”. Dus Heksenberg-NEC is gewaarschuwd.