Het gelijknamige kaartspel is een hit onder de jeugd. Katten, laserstralen, explosies en geiten. Alles komt voorbij bij Exploding Kittens.
Het spel kan vergeleken worden met Russisch roulette, maar dan met ontploffende katten. Door slimme strategische keuzes en een portie geluk kun je je wapenen tegen de ontploffing, maar uiteindelijk zal er slechts één speler overeind blijven. Ondertussen is het al zó populair dat Netflix een mobiele game en animatieserie aankondigde.
In SCHUNCK vindt nu het eerste officiële toernooi in Heerlen plaats in samenwerking met de Puzzelprins. Jongeren tussen de 7 en 12 jaar kunnen zich tegen een kleine bijdrage inschrijven en meedingen naar de eeuwige roem. Voor hen die het spelletje nog niet kennen heeft SCHUNCK een uitlegvideo op de site geplaatst. Inschrijven kan via schunck.nl.
Tekst en foto: SCHUNCK