Volop genieten van Zuid-Limburg tijdens Vebego Limburgs Mooiste. Toertocht en fietsevent in festivalsfeer.

De 30e editie van Limburgs Mooiste staat klaar voor de start. Op vrijdag 2 en zaterdag 3 juni zijn bezoekers welkom op het eventterrein met fietsmarkt, foodtrucks, horeca-terras en (live) muziek. Op vrijdag kan talent in de dop deelnemen aan de ‘Kids ride’. Op de zaterdag worden de deelnemers aan de toertocht traditiegetrouw verrast met nieuwe uitdagende routes door Zuid-Limburg. Ook is er een familietoertocht.

 Nieuwe fietsroutes

Ieder jaar gaan de routemeesters op zoek naar de mooiste verharde en onverharde paden in Zuid-Limburg; soms zelfs een stukje over de landsgrens heen. Met als resultaat unieke fietsroutes over vooral onbekende en verkeersluwe wegen. Dit jaar kent de toertocht maar liefst 13 verschillende routes, variërend van 25 tot 230 km. Dit brede aanbod staat garant voor spreiding van de deelnemers zodat iedereen volop kan genieten van het Zuid-Limburgse landschap. Alle routes starten vanaf het eventterrein Coriopolis (bij Nieuw-Eyckholt) in Heerlen.

 

Online inschrijven voor de toertocht kan t/m 28 mei op www.limburgsmooiste.nl. Op 2 en 3 juni is daginschrijving mogelijk op het event-terrein Coriopolis te Heerlen.

 

Familietocht en Kids ride

Kinderen en volwassenen met een stadsfiets of E-bike kunnen op zaterdag 3 juni deelnemen aan de familietocht over overwegend vlak terrein. De tocht is 45 km lang, maar kan ingekort worden tot zo’n 25 km. Onderweg zijn er meerdere rustpunten ingericht. De familietocht start op het event-terrein. Hier kan ook het startbewijs gekocht worden. Voor de kleinste fietstalenten wordt op 2 juni in de namiddag een dikke banden race georganiseerd op het event-terrein; de Ready2Race van Team Jumbo Visma. Aanmelden kan op www.limburgsmooiste.nl/zuid/kids-ride/.

 

Fietsmarkt, foodtrucks en festivalsfeer

De verplaatsing in 2022 van de start- en finishlocatie naar Coriopolis in Heerlen heeft Vebego Limburgs Mooiste nieuw elan gegeven. Het groene event-terrein biedt het hele weekend fietsinspiratie in een festivalsfeer. Op de fietsmarkt worden de nieuwste producten uit de fietsbranche getoond, van schoenen tot helmen en van fietsen tot voeding. Bezoekers die trek krijgen van alle (fiets)inspiratie, kunnen de honger stillen bij de vele foodtrucks en gezellig aanschuiven op het horecaterras. Op vrijdagavond is er livemuziek van Hey Angie, op zaterdag zorgt DJ Marco voor een feestelijke ontvangst bij de finish.

 De camping direct naast het event-terrein maakt de festivalsfeer compleet. Hier slapen de deelnemers bijna met het hoofdkussen op de start/finishlijn. Een campingplek reserveren kan op https://www.limburgsmooiste.nl/zuid/camping-reserveren/

Tekst: Visit Zuid -Limburg

Foto’s: Jesse Linsen