NAVO-CADEAUTJES VOOR BRUNSSUM EN OMGEVING

Fotobijschrift: Viering ‘50 jaar HQ JFCBS’ in Brunssum in 2017

Brunssum – ‘Headquarters Joint Force Command Brunssum’ (HQ JFCBS) zal vrijdag 23 juni haar 70ste verjaardag vieren. De festiviteiten vinden plaats op de NAVO-basis gelegen aan de Rimburgerweg, de Brikke Oave, het Lindeplein en het openluchttheater Brunssum. De laatste drie locaties zijn gratis toegankelijk voor het publiek.


Fotobijschrift: Viering ‘50 jaar HQ JFCBS’ in Brunssum in 2017

Hieronder treft u het gratis publieksprogramma aan.
Op het Lindeplein verzorgt een Bulgaarse dansgroep om 10.45u, 11.45u, 12.45u en om 13.45u een dansvoorstelling van 10-15 minuten. 

In de Brikke Oave vindt voor met name de schooljeugd van 10-14 jaar om 11.00u en 13.00u een schoolconcert plaats. Het publiek krijgt de film ‘De missie, ver weg en toch dichtbij’ te zien, live ondersteund door de Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers & Jagers” van de Koninklijke Landmacht. De film laat zien wat een missie van een militair betekent voor dochter Marlies (14), haar moeder, broertjes, zusjes en haar vrienden en klasgenoten tijdens de missie. Zeer actueel, want dit speelt ook nu voor zeer veel Oekraïense gezinnen. Zij verblijven in het veilige en vreedzame Nederland. Vader is achtergebleven om te vechten, omdat het Russische leger hun land is binnengevallen. De voorstelling duurt ongeveer 45 minuten en is ook gratis toegankelijk voor de ‘oudere jeugd’. 

Fotobijschrift: Viering ‘50 jaar HQ JFCBS’ in Brunssum in 2017

De NAVO-festiviteiten sluiten af met een concert van een groot NAVO-toporkest van 14.00u tot 15.00u in het openluchttheater Brunssum, gelegen in het Vijverpark.

In 1953 werd de voorganger (HQ AFCENT) van HQ JFCBS opgericht te Fontainebleau, zo’n 100 km ten zuiden van Parijs. In 2017 vierde HQ JFCBS haar 50ste verjaardag, vanwege de verhuizing van dit NAVO-hoofdkwartier van Frankrijk naar Brunssum in 1967.

    Fotobijschrift: Viering ‘50 jaar HQ JFCBS’ in Brunssum in 2017

 

Foto en Tekst: NATO OTAN