60 jaar geleden vroeg Callie Steijaert zijn vrouw Hetty ten Huwelijk!

Zoals bekend is Callie Steijaert al vele jaren redactioneel verbonden bij ParkstadActueel.  Had hij een heel goede band met onze vader Lucho Carreno (fotograaf en eigenaar van ParkstadActueel) die helaas in december 2022 is overleden. Niet alleen voor ons maar ook voor Callie was en is het nog steeds een groot verlies van zijn journalistiek maatje waar hij veel bewondering voor koesterde.  Dat was ook wederzijds.

Als hfd/eind redacteur draagt Callie, ook na het overlijden van onze vader Lucho,  zijn toegewijdheid mee aan het voortbestaan en welzijn van ParkstadActueel. Een wens die Lucho Carreno nog vlak voor zijn overlijden aan hem had verzocht.

Nu waren Callie en Hettie Steijaert op 2 mei jl. 60 jaar geleden voor de burgerlijke stand in Heerlen gehuwd om vervolgens op 22 mei 1963 in Bleijerheide/Kerkrade het kerkelijk huwelijk te laten inzegenen. Op 2 mei werd het diamantenfeest thuis aan de Heerenweg in Heksenberg/Heerlen in kleine kring gezellig gevierd met uiteraard hun kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. Overigens was al op 1 mei jl. door Gertie Dalm-Wunderink een heel aparte versiering op de voorruit gemaakt en 3 weken lang te zien. Het Diamanten bruidspaar had al eerder besloten om op zaterdag 20 mei jl. een groter feest te houden in het Gemeenschapshuis Heksenberg.  Dit voor de directe eigen familie (kinderen, klein-en achterkleinkinderen) en bevriende kennissen/vrienden.

Op genoemde zaterdag mochten Callie en Hettie niet voor 18.30 uur naar het gemeenschapshuis komen omdat door de kinderen, – de zaal, -als verrassing versierd hadden. Het zag er erg mooi uit met zelfs foto’s van ons van vroeger. De versieringen en bloemen ontbraken niet.  Callie en Hettie konden dit zeer konden waarderen.  Goed gedaan lieve familie van Callie en Hetty.

Na de ontvangst van alle kinderen en genodigde bood het diamanten bruidspaar een smakelijke barbecue aan. Uitstekend verzorgd door traiteur Sjef Kleintjens. Vervolgens werd het eigenlijke feest geopend met de openingsdans door Callie en Hettie. Saillant detail hierbij: Callie had gekozen voor een Kerkraadse wals genaamd: “Kirchroa Du bis va Mich”. Dit omdat Hettie geboren is in Kerkrade. Wat erg mooi om te zien was dat de kinderen een kring rondom Callie en Hettie vormde. De kring van heel veel liefde. 

Deze wals was het begin voor een gezellige en meer dan geslaagde feestelijke gebeurtenis. Er werd gedanst en zelfs meerdere malen een polonaise gehouden. Zo leuk. Ook brachten de kinderen middels een ABC-persoonlijke opsomming, het leven  naar voren van Callie en Hettie.  Geweldig! Dit plezier bracht een groot en tevreden gevoel aan het diamanten bruidspaar. Deze feestelijke happening zal bij hen nog lang bijblijven.

Zij bedanken iedereen met grote dank voor het aanwezig zijn.

Foto’s: Lidia Carreno