Excursie Noorbeek IVN Kerkrade op zondag 4 juni 2023

NATUUREXCURSIE NOORBEEK ZONDAG 4 JUNI.

Bij deze nodigt IVN Kerkrade u uit om op zondag 4 Juni deel te nemen aan een natuurexcursie in de omgeving van Noorbeek. Wij starten de excursie op de grote parkeerplaats nabij de Brigidakerk in Noorbeek en lopen via kasteel Altembrouck, het gehucht Vitchen en de Schophemmerheide terug naar Noorbeek. De route voert ons door kalkrijke graslanden en langs de beekjes de Noor en de Veurs. De uitzichten zijn werkelijk fenomenaal. Als het warme zonnetje schijnt zal het geluid van zoemende insecten en de zang van de vele vogels ons hart verwarmen.
De heuvelachtige wandeling is best pittig te noemen, is ca 10 km lang, en vergt zeker een goede conditie. Het is juni, het kan dus warm zijn. Neem dus voldoende drinken mee. Denk ook aan voldoende proviand. Wellicht dat wij op het terras achter café De Wandelaar een rustpauze inlassen.

Uw gidsen zijn Theo Wegh en Herman Langen.

Om het milieu te sparen rijden wij liefst met zo min mogelijk auto’s naar Noorbeek.

Vertrek 9:00 uur vanaf de parkeerplaats bij het treinstation Arriva in Kerkrade.

In Noorbeek kunt u de auto parkeren op een speciaal aangelegde grote parkeerplaats nabij de Brigidakerk. Vanaf deze parkeerplaats begint de excursie om 9:45 uur.

Aanmelden via: ivn.kerkrade@gmail.com of 0455457112

Tekst en foto