Op zaterdag 27 mei was het precies 65 jaar geleden dat Hub van Oppen (87) met Jeannie Doumen (85) voor de wet trouwden. Burgemeester Petra Dassen kwam het briljanten echtpaar feliciteren.

Hub van Oppen leerde zijn vrouw Jeannie Doumen in 1954 kennen op de dansvloer van het paviljoen in Eysden. Daarna vroeg Hub aan Jeannie “mag ik je naar huis brengen”

Het klikte meteen, ze waren nadien onafscheidelijk van elkaar. In 1958 kreeg Hub van een kennis het aanbod om een kruidenierszaak over te nemen. Er was een voorwaarde: hij moest getrouwd zijn. In overstemming met zijn aller liefste werd op 27 mei 1958 voor de wet getrouwd. Op 7 juli van dat jaar werd in Heer voor de kerk getrouwd. De winkel lag op een steenworp van het MVV stadion. Hub bracht de zuivelproducten aan de man en Jeannie bestierde de winkel. Hoewel Hub melkboer was, had hij een bloedhekel aan het drinken van melk! In 1979 en in 1963 werden Theo en Mark geboren. Daarmee was het gezin Van oppen compleet. In 1980 begon het echtpaar Van Oppen een Vivo winkel op de hoek Gladiolenstraat/Akerstraat in Spekholzerheide.

In 1998 moest Hub om gezondheidsredenen stoppen en heeft de zaak verkocht. Na een verhuizing naar Ulestraten en Ubachsberg verhuisde Hub en Jeannie naar een mooi appartement in Kerkrade. Na zeven maal verhuisd te zijn is Kerkrade het eindpunt: “ wij hebben het hier helemaal tot onze zin”, laat het echtpaar unaniem weten.

Jeannie komt uit een gezin van 8 kinderen en is de enige die nog leeft. Het briljanten echtpaar wordt geregeld in de watten gelegd door de kinderen en de 4 kleinkinderen. Voor vertier gaan ze geregeld een terrasje op de Markt pikken.

Foto: Peter Trompetter Fotografie