Frisse Gezichten van Heerlen

Op vrijdag 2 juni opent Frisse Wind samen met fotografe Carole Meijers de fototentoonstelling ‘Frisse Gezichten van Heerlen’. Van 2 juni t/m 28 juni hangen er ruim 70 portretten van verschillende Heerlense initiatiefnemers in de straten van Heerlen. Heerlenaren die stuk voor stuk met hun initiatief, groot of klein, hun omgeving nog prettiger willen maken. 

In de maand juni staat Frisse Wind stil bij een periode van 3 jaar, waarin Heerlense initiatiefnemers met een idee voor hun vereniging, straat, buurt of de stad op verschillende manieren steun hebben ontvangen van Frisse Wind. De Heerlense fotografe Carole Meijers heeft namens Frisse Wind de afgelopen jaren veel van deze initiatiefnemers en hun initiatieven gefotografeerd. Een groot aantal van deze Heerlenaren worden in het zonnetje gezet in de tentoonstelling ‘Frisse Gezichten van Heerlen’.

Frisse Gezichten van Heerlen’ is geen gewone fototentoonstelling. De ruim 70 foto’s zijn niet te zien op één locatie, maar hangen verspreid door heel Heerlen. Elke initiatiefnemer is te zien bij de plek waar hij of zij iets georganiseerd heeft. De foto’s zijn terug te vinden via een plattegrond, die je vanaf 2 juni op de website van Frisse Wind Heerlen kunt bekijken. Daarnaast staat er op elke foto een QR-code die verwijst naar de plattegrond. 

De organisatie hoopt met de tentoonstelling deze vaak stille en onbekende helden van Heerlen een gezicht te geven. “De initiatiefnemers zijn in onze ogen een inspiratie en vaak een bron vol kennis over hun eigen omgeving. We hopen dan ook dat buurtbewoners de mensen op portretten herkennen en hun durven aan te spreken. Of het nu is om een complimentje te geven, zich als vrijwilliger op te geven of om te leren hoe ze zelf iets kunnen doen voor hun straat of buurt” aldus Sanne Stephan van Frisse Wind. 

Naast deze fototentoonstelling gebeurt er nog meer rondom het vieren van 3 jaar Frisse Wind. Zo vindt er onder andere op 24 juni een Groene Route plaats, waarbij een deel van de groene initiatieven die steun ontvingen van Frisse Wind geopend zullen zijn. 

Frisse Wind is een project van Stichting Samen Heerlen en wordt mogelijk gemaakt door de Cityboost van VSBfonds. Meer informatie over VSBfonds en Frisse Wind vind je op www.vsbfonds.nl en www.frissewindheerlen.nl 

Foto en Tekst: Frissewindheerlen