Twee Kerkraadse talenten aanwezig als performers bij de unieke living statues in Thorn.

Patou Paffen (verzopen kat) en Janneke Andriolo (poppedeintje ) genoten van de unieke levende beelden.
Op deze eerste pinksterdag was het de dertiende editie van het Levende Standbeeldenfesival in het pittoreske witte stadje Thorn.  Er waren 25 artiesten als levende standbeelden in verschillende historische straatjes te zien. Daaronder de Kerkraadse talenten Patou Paffen en Janneke Andriolo met hun sublieme en creatieve creaties. Er kwam veel publiek naar het witte stadje om de levende standbeelden te bewonderen. Jaarlijks wordt na het festival tevens een winnaar uitgeroepen. De gorilla creatie van Krist Doo uit Oss, “De denker” werd zeer terecht door het publiek en de Fletcher prijs van de vakjury uitgeroepen tot de winnaar van het Open Limburgse Kampioenschap levende beelden in Thorn.
Winnen is natuurlijk mooi, -maar de Kerkraadse deelnemers Patou en Janneke doen het puur om voor één dag een levend standbeeld te zijn. Patou als performer van de verzopen kat en Janneke als poppedeintje. Volgens organisator Bokken is deze editie de succesvolste edities van de Living Statues. Het evenement trok maar liefst meer dan 4000 betalende bezoekers.
Patou Paffen werd enkele jaren geleden uitgroepen tot de winnaar van het Open Limburgs Kampioenschap.
Foto: Peter Trompetter fotografie