Heksenberg-NEC op doelsaldo veilig gespeeld in derde klasse B

Op pinkstermaandag werd in de derde klasse B de laatste competitiewedstrijd op Sportpark de Varenbeuk van Heksenberg-NEC gespeeld. Voor aanvang heerste er bij het thuisfront een optimistische stemming om deze laatste wedstrijd tot een goed einde te brengen. Dit was zeker de intentie, maar na het laatste fluitsignaal was de eindstand 0-1 in het voordeel van het bezoekende WDZ uit Bocholtz. Andermaal bleek weer eens hoe de vele wedstrijden in deze competitie verlopen was. De gehele wedstrijd de bovenliggende partij, veel kansen missen, en uiteindelijk enkele minuten voor tijd een strafschop tegen krijgen waardoor de wedstrijd verloren werd. Niet alleen de nederlaag tegen WDZ was zuur, maar nog belangrijker was het gegeven niet alleen of Heksenberg-NEC gevrijwaard werd voor het spelen van een eventuele nacompetitie voor behoud in de derde klasse B.                                        

Dus was het voor de mannen van Kevin Nowacki, zoals zo mooi gezegd, nog “billenknijpen”.want alle eindstanden waren binnen behalve van Alfa Sport tegen medeconcurrent Hellas. Gelukkig en natuurlijk zeker dankbaar vanuit het Heksenberg-NEC kamp had Alfa Sport hun sportieve plicht gedaan en gewonnen van Hellas. Voor Heksenberg-NEC betekende de zege van Alfa Sport dat zij op doelsaldo uit de gevarenzone bleef. Saillant detail: ondanks de kwaliteit binnen dit team kon uiteindelijk de Derde Klasse veilig gesteld worden. Maar jonge, jonge de gifbeker werd dit seizoen tot de laatste druppel leeggedronken.

Zoals in eerdere wedstrijden ook al het geval is geweest was in de eerste helft Heksenberg-NEC veel sterker dan de bezoekers uit Bochholtz. Maar ook op deze laatste speeldag wist de thuisclub haar goede opgelegde kansen niet te verzilveren. Daar waar je eigenlijk weer gemakkelijk op voorsprong kon komen sloop bij de eigen supporters weer de gedachte dat je een tegendoelpunt zomaar kon verwachten. Dit gebeurde immers ook vaker al in eerdere andere wedstrijden. Ook in de tweede helft veranderde er niet veel. Heksenberg-NEC controleerde de wedstrijd en WDZ nam geen aanstalten om meer initiatief te nemen ondanks dat het team met drie doelpunten  verschil moest winnen om zich óók veilig te spelen.

Maar zie, met nog tien minuten op de klok maakte Emican Cepni een ongelukkige handsbal waar Diego Maradonna om zou lachen, maar dit was zo opzichtig dat de scheidsrechter hem de rode kaart toonde. Het werd nog erger want op slag van tijd werd een onnodige overtreding in het 16-metergebied gemaakt en WDZ liet deze kans niet onbenut en scoorde Randy Eberhard 0-1. Genoemde nederlaag was dan ook volledig tegen de verhouding in. Geen overwinning voor de thuisclub, maar wel behouden voor de derde klasse B. Heksenberg-NEC beëindigde de competitie op de 8e plek met 31 punten uit 24 wedstrijden.

Na de wedstrijd was er toch nog opluchting binnen de Heksenberg-NEC-familie en werd de door de selectiespelers aangeboden BBQ door vele supporters in ontvangst genomen. Ook werden Sven Spork, Kay van Eijk en Steven de Winter nog even in het zonnetje gezet vanwege hun afscheid van het voetbaltoneel. Na vele verdienstelijke jaren hebben deze spelers besloten hun voetbalcarrière te beëindigen waarbij Sven Spork (jeugd) en Kay van Eijk (keeperstrainer) wél nog verbonden blijven aan Heksenberg-NEC.

Op zondag 25 juni a.s. wordt er nog een afscheidswedstrijd gehouden voor deze mannen en zal ook de seizoen afsluiting 2022-2023 plaatsvinden. Vanuit ParkstadActueel toch een proficiat met behoud van Heksenberg-NEC in de derde klasse B.

 Foto-cartoon: Heksenberg-NEC